fbpx

Cum se va folosi Rusia de mandatul de arestare al CPI pe numele lui Vladimir Putin pentru a prelungi războiul

Kremlinul va interpreta cel mai probabil mandatul de arestare emis de Curtea Penală Internațională (CPI) pe numele lui Vladimir Putin ca dovadă că Occidentul vrea să-l îndepărteze actualul lider de la Kremlin, notează jurnalistul Andrew Roth într-o analiza pe The Guardian, transmite HotNews.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Deși este puțin probabil ca, pe termen scurt, Putin să fie adus în fața tribunalului de la Haga, Rusia va folosi probabil decizia CPI pentru a ridica miza războiului pe plan intern și, de asemenea, pentru a argumenta, atunci când dorește, că orice negocieri sunt doar o cortină de fum pentru scopul final de a-l răsturna pe Putin.

Susținătorii invaziei Ucrainei prezintă decizia instanței ca pe un semn al antagonismului occidental față de Rusia.

„Vestul arată că este gata să meargă până la capăt”, a spus Vladlen Tatarsky, unul dintre cei mai cunoscuți bloggeri militari ai Rusiei. „Ei pariază pe crearea unei schisme în interiorul Rusiei care vrea să-l îndepărteze pe Putin”.

„Dar noi suntem cei care suntem gata să mergem până la capăt cu președintele nostru până la victorie, oricare ar fi acea [victorie]. Orice ar costa. Pentru că acum nu mai există drum de întoarcere. Să nu uitați asta.”

Președintele Dumei de stat, Viaceslav Volodin, a scris deja pe Telegram: „Yankei, mâinile jos de pe Putin!”

„Washingtonul și Bruxelles-ul au epuizat toate sancțiunile posibile și acțiunile neprietenoase”, a spus acesta, adăugând că „nu au reușit să distrugă cetățenii Federației Ruse sau să distrugă economia țării noastre.”

„Washington și Bruxelles înțeleg acum: dacă există Putin, există Rusia”, a continuat el. „Deci îl atacă. Puterea lui Putin este în sprijinul oamenilor și în consolidarea societății din jurul lui”.

„Orice atac asupra președintelui rus îl vedem ca o agresiune împotriva țării noastre”, a spus el.

Astfel, va fi acordată puțină atenție motivului hotărârii: deportarea forțată a copiilor ucraineni în Rusia.

Maria Lvova-Belova, comisarul rus pentru drepturile copilului, care a spus deja, cu mândrie, că „este grozav că comunitatea internațională a apreciat această muncă de a ajuta copiii țării noastre”.

Sute de copii ucraineni au fost luați din orfelinate și case de copii și duși în Rusia, a declarat vineri procurorul șef al Curții Penale Internaționale, Karim Khan, după ce CPI a emis mandate de arestare pentru președintele Vladimir Putin și Maria Lvova-Belova, comisarul rus pentru drepturile copilului.

„Mulți dintre acești copii, susținem, au fost de atunci dați spre adopție în Federația Rusă”, a mai spus el.

Khan a spus că o modificare a legii ruse a facilitat adoptarea copiilor de către familiile ruse, în timp ce la momentul deportărilor, copiii ucraineni erau persoane protejate în temeiul Convenției a patra de la Geneva.

Articole asemănătoare

Back to top button