fbpx

Cum să îți calculezi ajutorul la contor? Moldovagaz a creat un calculator online pentru compensații

Pe site-ul Moldovagaz este plasat un calculator online, cu ajutorul căruia este posibil să fie socotită sau verificată valoarea compensației pentru gaze naturale. Acest instrument este disponibil atât pe pagina principală, cât și în rubrica „Consumatori”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La fel, cei de la Moldovagaz au menționat că atribuirea nivelului de vulnerabilitate este competența Ministerului Muncii și Protecției Sociale, iar Moldovagaz nu are dreptul să influențeze atribuirea inițială a nivelului de vulnerabilitate energetică, nici să-l schimbe ulterior.

În cazul depistării discrepanțelor în mărimea compensației, consumatorii sunt îndemnați să apeleze la „linia verde” guvernamentală 0 8000 5000, sau la adresa de e-mail support@compensatii.gov.md a Guvernului.

După efectuarea modificărilor corespunzătoare în baza de date de către Ministerului Muncii și Protecției Sociale, furnizorul va primi un temei legal pentru efectuarea modificărilor în propria bază de date de consumatori.

Amintim că compensația este acordată pentru primii 180 de metri cubi de gaze consumați lunar în sezonul de iarnă, iar volumul acesteia variază în funcție de gradul de vulnerabilitate energetică atribuit de Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

Articole asemănătoare

Back to top button