fbpx

Cum comentează Maia Sandu recentele vizite ale Evgheniei Guțul în Federația Rusă

Șefa statului, Maia Sandu, a venit cu un comentariu privind recenta vizită a bașcanei Găgăuziei în Rusia. Declarațiile au fost făcute într-un interviu acordat publicației „Nokta”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Nu înțeleg cum de oamenii nu văd unde este pace și unde este război, unde este pace și unde este agresiune. Nu-i putem susține pe cei care au declanșat acest război, pe cei care ucid oamenii pașnici și nevinovați în fiecare zi. Oamenii de la Comrat care merg acolo – ei cred că acest război, moartea oamenilor nevinovați este ceva normal”, a declarat președinta.

Amintim că preşedinta Sandu a comentat și anterior alte vizite ale Evgheniei Guţul în Rusia.

„Federaţia Rusă a arătat deschis că se bazează pe grupuri criminale. Probabil că nu mai este mulţumită de forţele pro-ruse din Republica Moldova şi a decis să parieze pe grupurile criminale care caută să destabilizeze situaţia din Moldova”, a subliniat Maia Sandu.

Ulterior, başcana Găgăuziei a declarat că va merge în instanţă pentru „a-şi apăra onoarea şi demnitatea”.

„Până acum, am ignorat aceste minciuni şi calomnii din partea cetăţeanului Sandu, dar astăzi a depăşit toate limitele. Îi cer un răspuns în faţa legii. Avocaţii noştri vor iniţia imediat un proces de judecată pentru onoare şi demnitate împotriva cetăţeanului Maia Sandu pentru minciunile şi calomniile răspândite în cadrul conferinţei de presă din 18 martie 2024.”, a declarat Evghenia Guţul.

Guțul i-a cerut Maiei Sandu „scuze publice” şi o declaraţie de retractare.

Amintim că bașcana și președintele Adunării Populare a Găgăuziei, Dmitrii Constantinov, au plecat, din nou, în Rusia. Aceștia au comunicat că la Moscova, pe data de 9 aprilie, au semnat un acord referitor la utilizarea cardurilor de plată rusești „Mir” în regiunea Găgăuzia.

Articole asemănătoare

Back to top button