fbpx

CUB cere noului Guvern să introducă un regim de vize pentru cetățenii ruși

Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB) a venit cu o primă cerință către noul Guvern să introducă un regim de vize pentru cetățenii ruși, iar Republica Moldova să se retragă din CSI.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Președintele CUB, Igor Munteanu, a declarat acest lucru în cadrul unei conferințe de presă pe 16 februarie, în ziua învestirii noului Guvern Recean.

„Republica Moldova nu s-a confruntat niciodată cu un pericol terorist. Noi suntem un popor pașnic. Noul Guvern are 24 de ore la dispoziție să clarifice lucrurile”, a declarat Igor Munteanu.

Referindu-se la așteptările față de noul executiv, președintele CUB a spus că, dacă pericolul este real, atunci suntem în măsură să cerem abandonarea parteneriatului strategic cu Rusia.

„Cerem noului Guvern să recunoască public ingerința Rusiei în treburile interne ale Republicii Moldova, împotriva voinței noastre, prin menținerea trupelor sale pe teritoriul nostru, fără voința suverană a statului gazdă”.

La fel, CUB cere noului Guvern să introducă un regim de vize pentru cetățenii ruși, iar Republica Moldova să se retragă din CSI.

Articole asemănătoare

Back to top button