fbpx

CSP, despre presupusa implicare a unui procuror în incidentul soldat cu decesul unui minor

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a venit cu o reacție pe marginea unor informații apărute în spațiul public, referitoare la presupusa implicare a unui procuror în acțiuni ce au avut ca scop „ducerea în eroare” a organelor de anchetă în cazul minorului în vârstă de 14 ani, lovit mortal pe 19 februarie, în localitatea Boldurești.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„La data de 19.02.2024 s-a produs un incident tragic, în rezultatul căruia, spre regret, a avut de suferit un minor (soldat cu decesul acestuia). Conform datelor apărute în spațiul public, se atrage atenția societății la faptul că un procuror, fiind în relații de rudenie cu făptuitorul, „ar fi fost implicat în ducerea în eroare a organelor de anchetă”.

Diverse surse operează cu informații care fac referință la implicarea ulterioară incidentului a procurorului, ceea ce afectează grav reputația acestuia, precum și imaginea instituției Procuraturii în ansamblu”, se arată în comunicatul CSP.

„Consiliul subliniază că „orice om trebuie considerat nevinovat până la probarea culpabilității sale”, de aceea, în lipsa elementelor probatorii, afirmațiile lansate în spațiul public se încadrează în aria presupuselor acuzații, până la pronunțarea unei decizii pe acest caz.

Totodată, Consiliul Superior al Procurorilor s-a autosesizat și asigură opinia publică că acționează în strictă conformitate cu prevederile legislației Republicii Moldova și în interesul cetățenilor. CSP transmite pe această cale sincere condoleanțe familiei îndurerate”, se mai arată în mesajul CSP.

Articole asemănătoare

Back to top button