fbpx

COVID-19: Alți 920 de medici au fost vaccinați. Prima etapă a imunizării, încheiată în 13 localități

Campania de vaccinare continuă. Alți 920 de medici din Republica Moldova au fost imunizați împotriva coronavirusului. Astfel, numărul persoanelor vaccinate a ajuns la 7.367, adică 0,2% din populație, transmite Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS). 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În același timp, autoritățile susțin că alte două loturi de ser vor ajunge la mijlocul luniii martie, dar și în aprilie curent.

Potrivit MSMPS, 271 de cadre medicale imunizate au avut reacții adverse care s-au manifestat prin oboseală, sensibilitate la locul injectării și febră.

De menționat este faptul că în 13 localități prima etapă a imunizării a fost încheiată.

ZUGO amintește că 21.600 de doze de vaccin AstraZeneca au fost transmise în Repubica Moldova. Este vorba despre primul lot din donația de 200 de mii de doze promisă de România. Ulterior, alte14.400 de doze au ajuns la Chișinău prin intermediul platformei COVAX.

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a R. Moldova a autorizat, la 26 februarie curent, vaccinurile anti-coronavirus Pfizer/BioNTech și Oxford/AstraZeneca, dar și preparatul rusesc Sputnik V.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button