fbpx

Coronavirus în Moldova: În ce stare sunt pacienții diagnosticați cu virusul COVID-19?

În cadrul briefingului de presă de azi dimineață, ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a prezentat informații actualizate privind epidemia de coronavirus în Moldova. Aceasta a anunțat că numărul bolnavilor rămâne același, cel anunțat aseară.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Viorica Dumbrăveanu precizează că la Spitalul Clinic Toma Ciorbă, actualmente, sunt 25 de persoane în stare gravă, 73 – stare de gravitate medie, iar 25 – stare satisfăcătoare. La Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii, 10 persoane (minori și adulți) au stare de gravitate medie. La Spitalul Republican din Chișinău, o persoană este de gravitate medie, trei – evoluție gravă. La Institutul Mamei și Copilului, starea unei mame este de gravitate medie.

La această oră, numărul persoanelor infectate, pe teritoriul țării noastre, rămâne a fi de 149 (inclusiv cu persoanele din stânga Nistrului). Până acum 1164 de persoane au fost investigate în condiții de laborator. Ministra a mai anunțat că, în aceste zile, se desfășoară instruirea personalului medical, medicilor de familie, cei reanimatologi și anesteziologi.

Funcționara a venit și cu un mesaj către cetățeni: „Se denotă o intensitate în ceea ce ține transmiterea virusului pe cale locală… acum nu avem pro autorități sau contra, nu trebuie să avem o astfel de atitudine, trebuie să avem o societate responsabilă. După ce trecem de această perioadă vom analiza acțiunile, acum este imperios să ne solidarizăm”.

CITEȘTE ȘI:

ultima oră | Două spitale regionale sunt pregătite să primească pacienții bolnavi de coronavirus. Care sunt acestea?

Articole asemănătoare

Back to top button