fbpx

Controversă în Franța, după ce un viceministru a apărut pe coperta Playboy

Adjunctul ministrului Marlène Schiappa, secretar de stat pentru Economie Socială şi Solidară, iar în primul mandat al lui Macron a fost ministru pentru Egalitatea de Şanse, apare într-o previzualizare pe reţelele de socializare, cu doar faţa şi umerii descoperiţi în fotografia care va fi pe copertă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Anunţul că adjunctul ministrului Marlène Schiappa va fi protagonista următorului număr al revistei Playboy provoacă multe discuţii în Franţa, unde apare într-o fotografie de copertă şi într-un interviu foarte lung – cu alte imagini – pe paginile interioare în care apără libertatea femeilor.

„Cu tot respectul pentru retrograde”, scrie ea pe Twitter, susţinându-şi alegerea. Anunţul a venit de la Le Parisien, dar pentru a răsfoi Playboy va trebui să aşteptăm lansarea la chioşcurile de ziare, pe 8 aprilie.

Schiappa, care este secretar de stat pentru Economie Socială şi Solidară şi care a fost ministru pentru Egalitatea de şanse în primul mandat al lui Emmanuel Macron, apare într-o avanpremieră care circulă larg pe reţelele de socializare, doar cu faţa şi umerii descoperiţi în fotografia care va fi pe coperta, unde este imortalizată „în rochie lungă albă”.

Potrivit unei surse a revistei, în cel puţin una dintre cele patru fotografii care însoţesc interviul de 12 pagini, Schiappa ar apărea într-o „poză sexy şi înfăşurată într-un steag francez”, scrie Mediafax.

Potrivit aceleiaşi surse, Marlène Schiappa, în vârstă de 40 de ani, a fost de acord să acorde Playboy un interviu „care se concentrează esenţial pe libertatea femeilor, dar şi pe feminism, politică şi literatură”. 12 pagini în care vorbeşte despre violenţa împotriva femeilor şi în cadrul familiilor, economie, ecologie şi încălzire globală.

În guvern, însă, supus tensiunii excepţionale din ultimele luni din cauza protestului social împotriva reformei pensiilor, afacerea nu pare pe placul tuturor. Mulţi dintre colegi ar considera iniţiativa „inadmisibilă”, potrivit Le Parisien.

Cu doar o lună în urmă, Schiappa şi-a oficializat relaţia cu Matthias Savignac, preşedintele Mgen, casa de asigurări de sănătate care acoperă riscurile de sănătate ale angajaţilor din Educaţia Naţională. 

La sfârşitul anului 2021, un videoclip care o imortaliza pe Instagram a stârnit tam-tam. La fel şi romanele sale erotice, unele scrise sub pseudonim.

Dar ea îşi apără iniţiativa pe reţelele de socializare: „Apărarea dreptului femeilor de a dispune de corpul lor este peste tot şi întotdeauna”, chiar şi pe Playboy. „În Franţa, femeile sunt libere. Cu tot respectul pentru retrogradi şi ipocriţi”, apasă Schiappa.

Articole asemănătoare

Back to top button