fbpx

„Contravine regulilor europene”. Oficial francez, despre decizia Maltei de a-şi închide frontierele pentru călătorii nevaccinaţi

Decizia Maltei de a-şi închide frontierele pentru călătorii nevaccinaţi împotriva COVID-19 „contravine regulilor europene”, a declarat duminică, 11 iulie, secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Clément Beaune, făcând apel la autorităţile malteze să accepte paşaportul sanitar comunitar, relatează g4media.ro, cu referire la Agerpres.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Nu o condamn, dar decizia pe care a luat-o Malta este contrară regulilor europene şi cred că trebuie să ne ţinem de cadrul nostru şi să-l aplicăm integral. Acest cadru este cel al paşaportului sanitar european”, a declarat Clément Beaune în emisiunea Grand rendez-vous Europe 1/CNews/Les Echos.

„Aş prefera să revină asupra deciziei lor”, a adăugat oficialul francez.

Dovada vaccinării va fi obligatorie în Malta începând cu 14 iulie, a anunţat ministrul sănătăţii, Chris Fearne, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Începând de pe 14 iulie, orice persoană care soseşte în Malta trebuie să prezinte un certificat de vaccinare recunoscut: un certificat maltez, unul britanic sau unul al Uniunii Europene”, a explicat el.

„Vom fi prima ţară din Europa care ia această măsură”, a adăugat ministrul. Malta le cere în prezent numai călătorilor din Marea Britanie să prezinte dovada vaccinării, în timp ce vizitatorii din alte ţări europene pot intra cu un test PCR negativ.

Copiii care îşi însoţesc părinţii vor trebui să prezinte un test PCR, în timp ce copiii neînsoţiţi nu vor putea să călătorească în Malta.

Malta are cea mai ridicată rată de vaccinare din Europa, cu 79% dintre adulţi vaccinaţi cu ambele doze de ser anti-COVID şi 84% cel puţin cu una.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button