fbpx

Consultări la președinție cu reprezentanții a 14 partide politice: „Doar o persoană s-a exprimat ca fiind nici pentru, nici împotriva integrării europene”

Joi, 8 februarie, la Președinție, a avut loc o nouă rundă de consultări publice pe tema referendumului privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. La întâlnire au participat reprezentanții a 14 partide politice, care și-au exprimat opinia despre procesul de integrare europeană, conform unui comunicat emis de Președinție.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Reprezentanții partidelor au discutat despre întrebările pe care le au față de procesul de organizare a referendumului și au punctat anumite riscuri. Participanții au apreciat organizarea unor asemenea discuții și sunt deschiși pentru dialog continuu, care ar asigura coeziunea în societate pentru viitorul Republicii Moldova.

Președinta Maia Sandu a menționat că este important ca toți actorii politici din țară să aibă un dialog politic corect cu cetățenii, să nu dezinformeze opinia publică și să respecte voința cetățenilor. Șefa statului a îndemnat toate partidele să susțină și să promoveze aderarea Moldovei la UE.”, se arată în mesaj.

Referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană este programat să aibă loc până la sfârșitul acestui an.

Despre consultări, Președinta Maia Sandu a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că, din cei 14 politicieni prezenți, doar o persoană s-a exprimat ca fiind „nici pentru, nici împotriva integrării europene”.

Cu toate acestea, potrivit ei, majoritatea reprezentanților partidelor politice au exprimat susținere pentru integrarea europeană, considerând-o calea de dezvoltare a Republicii Moldova.

Comunicatul mai menționează că consultările vor continua și în următoarele săptămâni

Articole asemănătoare

Back to top button