fbpx

Condamnările continuă. Încă unul dintre profesorii turci, expulzați din Moldova, a fost privat de libertate

Încă un turc, angajat la liceul Orizont, a ajuns în fața magistraților din Turcia, unde i-a fost pronunțată pedeapsa.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit presei locale, după ce săptămâna trecută doi dintre cei șapte profesori expulzați au fost condamnați la șase și respectiv nouă ani de închisoare, încă unul dintre turci și-a primit sentința. Informația a fost confirmată și de directorul instituției în care turcii erau angajați.

A fost ședința de judecată. Fiica lui mi-a scris că a primit nouă ani de închisoare. Dacă oamenii muncesc în aceste licee, nu mai trebuie vreun motiv, ei singuri îl vor găsi”, a spus directorul filialei Durlești a liceului Orizont, Hasan Baris.

Totodată, în următoarele zile, urmează să fie pronunțate pedepsele și pentru ceilalți patru angajați ai liceului. Vicedirectorul instituției va ajunge în fața magistraților pe 26 martie pentru a-și primi sentința.

Amintim că, la 6 septembrie 2018, șapte cetățeni străini, suspectați de legături cu o grupare islamistă, despre care există indicii că desfășoară acțiuni ilegale în mai multe țări, au fost declaraţi indezirabili de către organele competente şi expulzaţi de pe teritoriul Republicii Moldova.

Citește și: video | Soția unuia dintre cei 7 turci expulzați a povestit despre operațiunea de ieri. Ce i-ar fi spus cei de la SIS?

Citește și: video | Fiica unuia dintre cei 7 turci expulzați din Moldova a protestat la aeroport: Eliberați-l pe tata

Articole asemănătoare

Back to top button