fbpx

Comoara din România descoperită în Constanța: Are aproape 2000 de ani, nimeni nu ştia despre ea până acum

Comoara din România descoperită în Constanța are aproape 2000 de ani. Descoperirea a fost făcută de trei amatori, înarmați doar cu detectoare de metal, iar conform reprezentanților Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, a fost stablit că este vorba de un vas antic din ceramică, plin cu monede antice, transmite Playtech.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Este cunoscut printre arheologi că județul Constanța încă mai ascunde sub metrii de pământ comori importante, care așteaptă să fie descoperite. Așa s-a întâmplat și cu comoara din România descoperită în Constanța care are, conform reprezentanților Muzeului din județ, aproape 2000 de ani.

Descoperirea, se arată în comunicatul emis, a fost făcută de trei căutători de comori amatori având asupra lor detectore de metale. Conform legislației în vigoare, comoara descoperită în perimetrul localității Ciobănița, comuna Mereni, a fost anunțată către organele de poliție județene, care s-au deplasat la fața locului însoțiți de reprezentanții Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

Acele trei peroane aveau să descopere este un un vas antic din ceramică getic, din secolul al III-lea d.Hr, iar monedele antice din vas sunt datate ca fiind din perioada romană, mai exact din secolul al III-lea d.Hr.

Alte descoperiri arheologice găsite în Constanța

În februarie 2022, în urma unor lucrări de reabilitare a Teatrului de Stat din Constanța au fost găsite rămășițe ale zidurilor celebrei cetăți a Tomisului, ceea ce a reprezentant o altă descoperire importantă din județ. Vechea Cetate Tomis, orașul Constanța de astăzi, conform arheologilor, a fost fondată în urmă cu mai bine de 2500 de ani de către navigatorii și negustorii greci veniți din Milet.

Cetatea Tomis a atins apogeul pe la mijlocul secolului I, iar în această perioadă au fost construite temple și clădiri mari, piețe publice și terase, ateliere de marmură, precum și străzi și cartiere noi. Rămășițele vechii civilizații pot fi văzute pretutindeni în Constanța de astăzi, mai ceva ca un muzeu în aer liber.

Articole asemănătoare

Back to top button