fbpx

Codul Galben de ninsori îngreunează traficul la frontiera de stat. Cum funcționează punctele de trecere?

Ninsoarea şi condiţiile meteo rele au făcut munca angajaţilor de la vamă şi mai grea. Poliţia de Frontieră a anunţat care este situaţia actuală de la punctele de trecere ale ţării.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Fluxul de persoane înregistrate în ultimele 24 de ore a constituit 44.282 de traversări, dintre care un număr mai mare de treceri a fost înregistrat pe sensul de ieșire din Republica Moldova, 24.139 de persoane. În acelaşi timp, peste 9885 de autoturisme au trecut frontierele ţării.

De asemenea, Poliţia de Frontieră anunţă că la punctul de trecere comun „Palanca” a fost reluată activitatea, fiind permisă traversarea frontierei vehiculelor cu masa de până la 3,5 tone și cu capacitatea de până la 22 de locuri.

Totodată, deplasarea prin punctul de trecere „Otaci-Moghilev-Podolsk” este îngreunată din cauza unor lucrări de reparație lansate pe partea ucraineană.

Pentru a face faţă numărului de persoane care trec frontierele ţării, Serviciul Vamal a suplimentat numărul de angajați din prima linie de control al trecerii frontierei de stat cu circa 500 de polițiști şi au format grupuri mixte care să intervină cu suport necesar în cele mai solicitate puncte de trecere.

Conform informațiilor transmise de autoritățile din România, actualmente, este instituită resctricție de circulație pentru toate categoriile de vehicule pe drumul european E581, între postul vamal „Albița” și localitatea Huși.

Spre direcția Iași, circulația este interzisă doar pentru vehiculele de mare tonaj, însă, potrivit informațiilor din post, mulți șoferi de autoturisme, la fel, au luat decizia de a face cale întoarsă.

Totodată, din cauza ninsorilor abundente de pe teritoriul Ucrainei și a poleiului format pe carosabil, este interzisă circulația autocarelor înspre posturile vamale Basarabeasca și Ceadîr – Lunga 2.

Depunerile de gheață au afectat și circulația peste râul Nistru, prin postul vamal de tip debarcader „Molovata”, activitatea căruia a fost temporar sistată.

Articole asemănătoare

Back to top button