fbpx

Cod galben de schimbare bruscă a vremii. Va ploua pe întreg teritoriul R. Moldova

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis Cod galben de schimbare bruscă a vremei. Avertizarea intră în vigoare luni, 27 martie, de la ora 21.00 şi este valabilă până marţi, 28 martie, ora 18.00

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel pe întreg teritoriul Republicii Moldova noaptea și dimineața pe 28.03 vor cădea precipitații puternice (15-20 l/m2) în fază mixtă. Vântul va sufla din nord-estic va prezenta rafale de până la 18-23 m/s. De asemenea, temperatura medie zilnică a aerului va scădea cu 5-7°С.

În data de 28 martie vremea va fi determinată de influența unei zone de aer cu presiunea atmosferică scăzută.Cer noros, noaptea și dimineața precipitații puternice sub formă de ploaie și lapoviță, ziua izolat slabe. Vânt din NV moderat, cu intensificări. În raioanele de nord, la noapte mercurul din termometre va oscila 0..+3°C, în centru sunt prognozate +1..+4°C, iar la sud +2..+5°C.

Maximele în nordul Republicii Moldova 0..+3°C, în centru +1..+4°C. iar la sud sunt aştepate +2..+5°C. În data de  29 martie se prevede vreme răcoroasă, fără  precipitații.

Articole asemănătoare

Back to top button