fbpx

CNN: De ce SUA permite atât de puțini refugiați ucraineni? Doar câteva sute au ajuns în America în ultimele luni

Dar doar un număr foarte mic – aproximativ 690 – au ajuns în Statele Unite ca refugiați din octombrie anul trecut. Asta înseamnă că aproape niciun ucrainean din cei 3 milioane care au plecat de la începutul războiului pe 24 februarie nu a venit în SUA, relatează CNN.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

De ce nu au fost primiți mai mulți? Este o poveste despre birocrație și despre sistemul de imigrație falimentar, pe care administrația Biden, în ciuda dorinței de a primi refugiați, nu a reușit să îl schimbe.

„Îi voi primi pe refugiații ucraineni”, a declarat președintele Joe Biden de la Casa Albă la 11 martie, potrivit g4media.ro.

Dar, în prezent, nu este posibil ca familiile americane să sponsorizeze refugiați ucraineni. Mai multe surse au declarat pentru CNN că administrația discută modalități de a-i ajuta pe refugiații ucraineni să se alăture membrilor de familie care locuiesc deja în SUA.

Aceasta este o chestiune pentru care președintele Poloniei a făcut presiuni; săptămâna trecută, el i-a cerut vicepreședintelui Kamala Harris să accelereze și să simplifice procedurile care să permită ucrainenilor cu familie în SUA să ajungă acolo.

Este nevoie de ani de zile pentru a deveni refugiat în SUA. Procesul durează atât de mult din cauza timpului de procesare și de verificare necesar – lăsând opțiuni limitate și, de obicei, consumatoare de timp pentru ucrainenii care doresc să intre în SUA.

În luna mai a anului trecut, Biden a majorat plafonul pentru refugiații din SUA de la 15.000 stabilit de administrația Trump la 62.500 în 2021, apoi l-a ridicat la 125.000.

Dar aceste plafoane sunt cu mult sub cele din anii 1980, când SUA primeau sute de mii de refugiați în fiecare an.

Articole asemănătoare

Back to top button