fbpx

Clădire misterioasă pe o stâncă incredibil de abruptă. Ce se află în vârful Europei?

La stația internațională de cercetare, care oferă o priveliște uluitoare, se poate ajunge cu trenul și cu liftul ultra-rapid, care urcă la o înălțime de 108 metri în 25 de secunde. Jungfraujoch din vestul Elveției este considerat de mulți ca fiind unul dintre cele mai frumoase locuri din țară și este numit și Vârful Europei. Acest vârf de munte se ridică la 4158 metri, iar la o înălțime de 3454 de metri se află cea mai înaltă stație montană din Europa, precum și un observator impresionant, transmite AlephNews.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Vârfurile munților sunt un exemplu clasic de mediu aspru care servește drept cadru ideal pentru o varietate de cercetări, de la cele fiziologice la cele astronomice. Atunci când stațiunea Jungfraujoch din Alpii Bernezi a fost deschisă în 1912, aceasta a oferit oamenilor de știință curioși un acces ușor la altitudine mare.

Observatorul Sfinxului a fost construit pe o stâncă șocant de abruptă în 1937. Cu mai multe laboratoare, o stație meteorologică, cupole astronomice și un telescop de 76 cm, Sfinxul a fost folosit pentru a studia glaciologia, medicina, fizica razelor cosmice și astronomia. De-a lungul anilor, Sfinxul a fost modernizat și adaptat la nevoile oamenilor de știință. Astăzi, observatorul este complet echipat cu electricitate, apă, telefon și internet.

La stația internațională de cercetare și la observator se poate ajunge cu trenul și cu liftul ultra-rapid, care urcă la o înălțime de 108 metri în 25 de secunde. În drumul spre Sfinx, vizitatorii nu trebuie să rezolve puzzle-uri ca în poveștile despre această creatură mitologică – pot lăsa asta în seama cercetătorilor.

Pur și simplu lasă-te să te bucuri de priveliștea vârfurilor și a naturii din jur. Vederea panoramică de pe terasa cu zăbrele cuprinde Alpii înzăpeziți, văile verzi și ghețarul Aletsch, cel mai lung din Alpi, care se întinde până în Germania și Italia.

Articole asemănătoare

Back to top button