fbpx

Circulație restricționată pe mai multe străzi din centrul capitalei. Recomandările INP pentru participanții la evenimentele din 9 mai

În contextul mai multor evenimente care vor avea loc mâine, 9 mai, Poliția își va spori măsurile de asigurare a ordinii publice și supraveghere a circulației rutiere. În vederea asigurării bunei desfăşurări a manifestaţiilor, dar şi pentru crearea unui climat de siguranţă a tuturor participanţilor, Poliția recomandă:  

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

 – să respecte legislaţia, ordinea publică şi cererile legitime ale reprezentanților Poliţiei;

– este interzisă deţinerea de arme, de explozive, de orice substanţe interzise sau alte obiecte ce pot pune în pericol viaţa sau sănătatea oamenilor;

 – să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate sau cât mai departe de locurile unde se vor desfășura evenimentele cultural-artistice;

– să respecte semnalele inspectorilor de patrulare care dirijează traficul pentru asigurarea fluenţei;

– să nu lase în automobile obiecte de preț (genți, telefoane mobile, etc.);

– să supravegheze copiii în permanență pentru a evita orice risc (dispariții, accidente de circulație, etc.).

În acest scop, vor fi dislocate mai multe echipaje pedestre și de patrulare mobilă care vor dirija fluxul participanţilor la trafic şi vor redirecţiona deplasarea transportului pe parcursul desfăşurării manifestărilor, pentru a nu admite crearea ambuteiajelor şi periclitarea circulaţiei rutiere.

Totodată, îndemnăm cetățenii, pentru a evita blocajele de trafic, să opteze pentru mijloacele de transport în comun, iar cei care se vor deplasa cu transportul personal sunt rugați să se conformeze cerinţelor poliției”, se arată în comunicatul Poliției.

IGP menționează că, pe timpul manifestațiilor, în capitală va fi restricționată deplasarea transportului public, cât și a celui privat, cu redicționarea acestuia pe alte străzi adiacente.

Pe parcursul desfășurării manifestațiilor circulația va fi sistată parțial în PMAN, tronsonul dintre str. A. Pușkin și Mitropolit B. Bodoni.

De asemenea, circulația va fi temporar restricționată pe următoarele tronsoane:

  • str. Ismail – bd. Ștefan cel Mare – sens giratoriu 40 de ani.
  • Între orele  9:30 – 10:30: bd. Ștefan cel Mare – B. Bodoni – Mateevici – Alecsandri – sens giratoriu 40 ani.
  • Între 7:00 și 10:00, traficul rutier va fi sistat și pe strada M. Kogălniceanu, tronsonul Armenească – Ismail.
  • Toto între 7:00 – 10:00, circulația va fi restricționată pe str. Tighina, tronsonul București – Kogălniceanu
  • iar între 7:00 și 10:00, pe str. Lev Tolstoi, tronsonul Ismail – București.

În caz de necesitate circulația va fi sistată și pe alte străzi.

Poliția îndeamnă toți participanții la evenimente, în caz de urgență, să apeleze numărul 112 sau să se adreseze cu încredere celui mai apropiat sector sau polițist ori de câte ori sesizează situații tensionate, persoane sau obiecte dubioase, ce pot afecta siguranța publică.

Citește și: De 9 mai, Poliția de Frontieră va spori numărul angajaților. Ce alte acțiuni vor întreprinde oamenii legii?

Articole asemănătoare

Back to top button