fbpx

Circulă, dar nu achită. În 2018, doar 40% dintre conducătorii auto au plătit taxa pentru folosirea drumurilor

Unii cetățeni ai Republicii Moldova sunt plecați peste hotare și nu își folosesc mașinile pe teritoriul țării. Alții, însă, exploatează drumurile publice fără să achite cel puțin un leu. Astfel, în anul 2018, doar 40% dintre conducătorii auto au plătit impozitul pentru drum.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În fondul rutier au fost vărsate peste 800 de milioane de lei, iar amenzile aplicate rău-platnicilor se ridică la 4 milioane de lei.

Din totalul de peste 990 de mii de unităţi de transport înmatriculate, reviziei tehnice au fost supuse peste 560.000 de unităţi de transport. 60% din unităţile de transport au fost supuse reviziei tehnice, fiind achitată respectiv şi taxa pentru folosirea drumurilor. Au fost acumulate 785 de milioane de lei care au fost vărsate în fondul rutier”, a declarat secretarul de stat al Ministerului Economiei şi Infrastructurii, Serghei Bucătaru.

La cererea premierului Pavel Filip, Ministerul Economiei şi Infrastructurii este în proces de elaborare unui mecanism care vine să garanteze achitarea taxei rutiere de către toţi conducătorii auto, transmite trm.md.

Pentru anul 2019 sunt prevăzute alocații de peste 1 miliard 24 de milioane de lei pentru reparaţia drumurilor publice naţionale. Din suma totală, circa 500 de milioane de lei vor fi utilizate pentru întreţinerea drumurilor, iar 333 de milioane de lei vor fi direcţionate pentru reparaţia a 15 tronsoane. Totodată, peste 64 de milioane de lei vor fi alocate pentru cofinanţarea unor proiecte de reabilitare a drumurilor.

Articole asemănătoare

Back to top button