fbpx

Cină ilegală. Doi locuitori din Ungheni, condamnați pentru că au vânat și dezmembrat un cerb nobil de 157 de kg

Doi locuitori din raionul Ungheni au vânat un exemplar de cerb nobil din rezervația naturală „Plaiul Fagului”. Pentru fapta ilegală, unul dintre ei a fost condamnat la 8 luni de închisoare, iar celălalt la 160 de ore de muncă neremunerată în folosul comunităţii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit oamenilor legii, în noaptea de 16 spre 17 ianuarie 2019, inculpaţii au participatipat la o partidă neautorizată de vânătoare pe raza pădurii din rezervaţia naturală „Plaiul Fagului”, amplasată pe teritoriul satului Rădenii Vechi, Ungheni.

Astfel, într-o perioadă interzisă pentru vânătoarea de mamifere, înarmaţi cu arme de vânătoare deţinute, purtate şi folosite neautorizat, în lipsa carnetului de vânător, inculpaţii au braconat un exemplar de cerb de 157 de kg, cauzând fondului cinegetic al rezervaţiei naturale daune materiale, estimate la 25.000 de lei.

Imediat după infracţiune, inculpaţii au tranşat animalul şi au mers pe la casele lor. Despre acest caz, oamenii legii au fost sesizaţi de către reprezentanţii rezervaţiei, care au auzit împuşcături, depistând şi urme de sânge. La scurt timp, inculpaţii au fost identificaţi, iar ulterior – deferiţi justiţiei.

În cadrul examinării dosarului în judecată, inculpaţii, cu vârstele de 28 şi 35 de ani, au reparat benevol daunele materiale, achitând în beneficiul rezervaţiei naturale suma prejudiciului cauzat prin infracţiune. De asemenea, ambii au rămas fără arme de vânătoare, acestea fiind confiscate în folosul statului.

Sentinţa este cu drept de atac în condiţiile legii.

Articole asemănătoare

Back to top button