fbpx

Chirurgia dentară – o metodă eficace de a-ți recăpăta zâmbetul sănătos

Câteodată, în virtutea anumitor circumstanțe, care nu depind de noi, dinții ne sunt puși în pericol, iar unica metodă de a-i salva sau de a înlătura anumite repercusiuni negative sunt serviciile de chirurgie dentară, prestate de clinicile stomatologice din capitală. Când, cum și de ce ar trebui să apelezi la chirurgia dentară, află dintr-un material oferit de specialiștii clinicii private din Chișinău Imperial Dent.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Când pot apela la chirurgia dentară?

Pentru început, trebuie să percepem corect faptul că acest tip de chirurgie este amplasat la intersecția dintre stomatologie și chirurgia oro-maxilo-facială, deoarece ține de toate afecțiunile inflamatorii și traumele dinților, maxilarelor și țesuturilor moi din cavitatea bucală. Prin urmare, în această categorie de servicii medicale sunt introduse intervențiile cauzate de boli dentare, precum: parodontita, periostita, osteomielita, abcesul, flegmonul etc.

Totodată, în eventualitatea în care ai o problemă cu dinții de minte sau cu dinții deteriorați, care riscă să-ți afecteze sănătatea bucală, atunci chirurgia dentară devine vitală pentru tine și e imperios necesar să apelezi la specialiști de profil, care ți-ar salva sănătatea.

Apropo, trebuie să notificăm faptul că acest gen de chirurgie implică intervenții planificate sau urgente. Cele urgente țin de extracția dinților cu procese inflamatorii acute, abcese, pericoronarite. Cele planificate sunt din categoria extracțiilor dinților cu procese cronice, implantarea, augmentărea osoasă (de exemplu înainte de a pune un implant dentar, când nu este suficient țesut de suport). Evident, lista serviciilor este mult mai vastă și identificând un specialist bun poți găsi soluția oportună în dependență de problema pe care o ai.

Cum aleg eficient clinica stomatologică?

Prima noastră recomandare este să verifici îndeplinirea regulilor de asepsie (sterilizare) și antisepsie. Prin urmare, o clinică stomatologică potrivită pentru efectuarea unei intervenții chirurgicale trebuie să răspundă standardelor internaționale de igienizare și conservare a unui mediu steril. Poți consulta medicul ales, astfel încât să primești informații cu privire la tehnica folosită pentru sterilizarea instrumentelor chirurgicale, precum și starea celor folosite nemijlocit în contextul efectuării intervenției.

Despre calitatea și respectarea proceselor de sterilizare și dezinfecție vorbesc și certificate de conformitate, pe care le posedă cabinetul de stomatologie, și care sunt, de obicei, afișate în zone de acces liber pentru pacienți, asigurându-se astfel dreptul la libera informare.

Un alt criteriu foarte important este cel al profesionalismului de care dă dovadă medicul ales, dar și echipa de asistenți, prin urmare apelează exclusiv la specialiști care au calificare profesională înaltă, astfel încât să obții rezultate adecvate și oportune.

Chirurgia dentară este, cu siguranță, o metodă eficientă și de perspectivă în salvarea danturii tale. Totodată, presupunând anumite investiții de timp și de resurse financiare, această categorie de servicii trebuie accesată exclusiv în cadrul clinicilor de stomatologie calificate, în care accentul central este stabilit pe profesionalism, calitate și eficiență, astfel încât să-ți rezolvi problemele cu dantura și să te bucuri de un zâmbet sănătos zi de zi.

Clinica privată din Chișinău Imperial Dent îți oferă o gamă variată de servicii din sfera chirurgiei dentare, toate în condiții de maximă igienă și siguranță, astfel încât să-ți ameliorezi sănătatea cavității bucale și să te bucuri de dinți puternici și sănătoși. Pentru o consultație apelează +373 22 260 325. Zâmbetul tău va fi pe mâini bune!

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button