fbpx

Chicu răspunde sesizării făcute de PAS în legătură cu asigurarea medicală: Rog specialiștii în „adopție” să fie solidari în modul practic

Partidul Acțiune și Solidaritate a sesizat Curtea de Apel, pentru că nu consideră legală decizia de a obliga cetățenii să achite asigurarea medicală atunci când revin în țară – motiv pentru care prim-ministrul Ion Chicu a venit cu o reacție.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

El a susținut într-o postare pe Facebook că acest pas al partidului nu este decât o strategie politică.

„Am înțeles că cineva a atacat în instanță decizia Comisiei Situații Excepționale, de a pune în practică ceea ce și fără decizia CSE trebuie de îndeplinit – prevederile Legii 1593 privind asigurările obligatorii în medicină. Adică obligativitatea fiecărui cetățean să se asigure medical pâna pe 31 martie. Se face politică pe tragedia oamenilor. E regretabil…

Propun politicienilor respectivi să-și aminteasca de proiectul „Adoptă un vot”, utilizat de ei cu atâtă abilitate pentru a aduce diaspora la vot (de la distanțe de mii de kilometri). Să-l aplice în aceste momente grele pentru diasporă. „Adoptă o poliță medicală” ar fi cazul ACUM.

MAEIE, care oferă suport cetățenilor și formează listele pentru rutele charter, este gata să prezinte la prima solicitare informația necesară pentru identificarea persoanelor din diasporă care trebuie ajutate prin intermediul inițiativei „Adoptă o poliță”.

Rog specialiștii în „adopție” să fie solidari la modul practic cu diaspora. Haideți împreună să-i ajutăm pe oamenii în dificultate să respecte legea 1593. Să achite ceea ce se cuvine medicilor. Sănătate tuturor!”, a scris Ion Chicu.

Premierul a mai spus că este gata să-și doneze salariul pentru cei aflați în dificultate: „Personal, sunt gata pe lângă salariul pe luna martie donat pentru lupta cu noul coronavirus, să-l transfer și pe cel din aprilie pentru a ajuta la procurarea poliței pe cetățenii în dificultate, care revin in țară”.

Articole asemănătoare

Back to top button