fbpx

Cetățenii au donat peste un milion de lei pentru spitalele din Chișinău. Ce se va procura din această sumă?

Locuitorii țării au donat peste un milion de lei pentru a ajuta instituțiile medicale din capitală. Despre aceasta anunță Primăria municipiului Chișinău, care precizează că suma acumulată pe contul deschis al autorităților a fost distribuită Direcției generale asistență socială și sănătate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Banii au fost donați de către persoane fizice și juridice, prin intermediul Campaniei de colectare a fondurilor pentru instituțiile medicale din capitală implicate în tratarea bolnavilor cu COVID-19.

Astfel, din suma respectivă urmează a fi procurate:

– 3500 de echipamente/costume de protecție pentru medici;

– 1000 de teste pentru depistarea virusului COVID-19;

– 3500 de viziere;

– 3500 de măști de protecție;

– 30 de termoscanere.

Echipamentele și produsele medicale achiziţionate vor fi repartizate instituțiilor medico-sanitare municipale.

Contul bancar pentru donații rămâne în continuare deschis, iar detaliile sunt prezentate pe pagina oficială a Primăriei Chișinău. De curând, cetăţenii pot dona surse financiare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 şi prin intermediul serviciului guvernamental de plăţi electronice „Mpay”.

E de menţionat că, în prezent, pacienții suspecți cu noul coronavirus sunt transportați la două instituții medicale municipale, este vorba despre Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii și Maternitatea nr. 2.  De asemenea, din 30 aprilie, pacienții vor putea fi transportaţi spre examinare la alte două spitale municipale strategice: Spitalul Clinic Municipal de Copii „Valentin Ignatenco” și Spitalul Clinic Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail”, instituţii pregătite în acest sens.

Articole asemănătoare

Back to top button