fbpx

Cele peste 130 de persoane care sunt tratate la domiciliu vor fi, totuși, testate la COVID-19. „Există potențial”

Cele 135 de persoane, despre care Ministerul Sănătății anunță că sunt tratate la domiciliu, având forme ușoare ale bolii, vor fi – totuși – supuse testării la COVID-19. Anunțul a fost făcut de ministra Viorica Dumbrăveanu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Reieșind din posibilitățile de laborator, ne-am propus ca la etapa respectivă, din potențialul existent, acele 135 de persoane care au fost diagnosticate în baza criteriilor clinico-epidemiologice să fie supuse procedurii de testare de laborator

Există potențial, există posibilități ca să vedem cum se implementează această procedură de diagnosticare, dar și pentru a avea abordare corectă și sub aspect de verificare în condiții de laborator. Pe parcursul următoarelor două zile, venim cu date actualizate pe această platformă care a fost activată, începând cu 10 aprilie pentru asistența medicală primară”, a declarat ministra, după ședința Centrului Unic de Comandă.

Amintim că MSMPS a anunțat că, de pe 10 aprilie, persoanele cu forme ușoare ale bolii COVID-19 vor fi tratate la domiciliu, excepție făcând câteva categorii de persoane.

CITEȘTE ȘI:

ultima oră | +115 cazuri de coronavirus în Moldova. Numărul total de persoane diagnosticate a trecut pragul de 2000

Articole asemănătoare

Back to top button