fbpx

Cele mai scumpe alimente din lume consumate doar de cei bogați

Lista celor mai scumpe ingrediente din lume este o selecție colorată și incredibil de delicioasă de condimente rare și foarte apreciate, de soiuri de plante și animale… și de un metal, transmite AlephNews.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Un gurmand va alege întotdeauna calitatea, nu cantitatea. Alimentele și ingredientele de lux sunt scumpe, rare și neobișnuite. Unele dintre ingredientele menționate probabil că nu le vei vedea niciodată, darămite să le guști, dar majoritatea apar în mâncăruri în cantități foarte mici, așa că nu dispera când vezi prețul pe kilogram… și nu ezita să faci o listă de dorințe.

Rare și scumpe

Printre cele mai scumpe douăzeci de ingrediente se numără cel mai scump ulei de măsline extravirgin, Lambda, obținut din soiul de măsline grecesc Kroneiki, stridii regale, pui Ayam Cemani vândut la 2000 de dolari bucata, carne de vită premium japoneză Wagyu, cafea Kopi Luwak și miere colectată de alpiniști profesioniști în peșteri în nord-vestul Turciei.

Această listă include, de asemenea, vanilia, mult mai comună, care este scumpă deoarece trebuie polenizată manual în singura zi din an în care înflorește. Cel mai scump condiment din lume este șofranul, cu un preț de peste 10.000 de dolari pe kilogram. Este nevoie de 150.000 de flori de șofran pentru a produce un kilogram de condiment. În top cinci cele mai scumpe ingrediente, găsim adevărate extravaganțe.

5.Pepenele negru

Acest fruct rar ne duce cu gândul la Japonia. Din cauza sensibilității lor, se produc mai puțin de zece mii pe an, astfel că prețul unui pepene verde poate ajunge la 6.000 de dolari. Sunt un cadou de nuntă obișnuit în Japonia.

4.Tonul roșu

Există mai multe soiuri (și toate sunt pe cale de dispariție din cauza pescuitului excesiv) și toate sunt valoroase, iar prețul record este deținut de un exemplar de 278 de kilograme care s-a vândut la Tokyo în 2020 pentru 1,8 milioane de dolari.

3.Trufele albe

Sunt mai scumpe decât trufele negre, iar cele din zona Piemontului sunt deosebit de apreciate, fiind căutate de porci și de câinii vânători de trufe. Din cauza prețului și a aromei lor foarte intense, sunt folosite mai ales în cantități foarte mici.

2.Caviar

Caviarul este sinonim cu luxul. Este scump pentru că icrele sunt colectate manual. Recordul mondial pentru cel mai scump este deținut de mult timp de caviarul Golden Almas din Iran, cunoscut pentru gustul său catifelat și pentru prețul de aproape 35.000 de dolari pe kilogram. Acesta a fost depășit de caviarul Strottarga Bianco, care astăzi nu este doar cel mai scump caviar din lume, ci și cel mai scump produs alimentar, costând 113.000 de dolari kilogramul. Care este secretul? Ei bine, este acoperit cu aur de 22 de carate. Acest lucru nu afectează deloc gustul, dar afectează prețul.

1.Frunza de aur

Strottarga Bianco ne-a adus ingredientul numărul unu în topul celor mai scumpe alimente. Aur comestibil. Aurul adevărat între 22 și 24 de carate este perfect sigur pentru a fi consumat și a fost folosit de mult timp în haute cuisine. Este complet lipsit de gust, dar arată frumos, așa că este un decor comun, cel mai adesea în deserturi sau cocktailuri la evenimente festive și scumpe. Este foarte modern.

Articole asemănătoare

Back to top button