fbpx

Cei de la Pro Moldova și PPDA au avut o rundă de consultări. Despre ce au discutat deputații?

Reprezentanții Pro Moldova au avut o rundă de consultări cu reprezentanții fracțiunii Platforma Demnitate și Adevăr, la care au discutat situația social-politică și economică din țară.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit unui comunicat al Parlamentului, părțile au abordat subiecte de actualitate, precum proiectele pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea: „În condițiile în care Legislativul este funcțional, iar proiectele pot trece prin procedură normală, astfel încât aleșii poporului să le examineze și să se asigure că executivul nu strecoară scheme criminale, precum s-a întâmplat în luna aprilie”.

Parlamentarii au susținut, în context, că s-au expus în repetate rânduri pentru majorarea salariilor, pensiilor și sporirea sprijinului social pentru oameni încă de la începutul pandemiei, când au indicat și sursele financiare de unde pot fi acoperite aceste cheltuieli.

„Asumarea de răspundere pe patru proiecte a Guvernului consilierului Chicu nu este altceva decât o șmecherie a lui Dodon, care se acoperă cu declarații frumoase despre grija față de oameni, pentru a ascunde scheme criminale”, au comentat reprezentanții.

De asemenea, deputații au spus care este viziunea lor asupra problemelor stringente din economie și au prezentat măsurile urgente care urmează să fie întreprinse pentru susținerea mediului de afaceri, fermierilor, precum și a persoanelor care au pierdut locul de muncă. Ei declară că au mai discutat despre criza sanitară și situația lucrătorilor medicali „impuși să activeze într-un regim excepțional și lăsați fără susținere din partea Guvernului”.

Partidele au mai discutat despre agenda parlamentară, în contextul problemelor cu care se confruntă oamenii pe perioada pandemiei. Deputații au menționat necesitatea examinării proiectelor așteptate de cetățeni.

Părțile au ajuns la concluzia că: „actualul Executiv este incompetent și au agreat necesitatea învestirii unui Guvern anti-criză”.

Articole asemănătoare

Back to top button