fbpx

CEC a respins contestația depusă de ex-primarul interimar al capitalei. Codreanu: „Cineva crede că deja a împărțit capitala”

În cadrul ședinței de astăzi, CEC a respins contestația lui Ruslan Codreanu prin care acesta solicita să fie anulată Hotărârea CECE nr. 1 Chișinău și să fie declarate recunoscute drept valabile listele de subscripție. Ulterior, ex-edilul interimar a anunțat că, în context, a adresat o scrisoare ambasadelor și instituțiilor străine.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform mesajului publicat pe pagina de Facebook, documentul a fost expediat Consiliului Europei, Delegației UE în Moldova, Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, ambasadelor Franței, Austriei, Germaniei, Italiei, Olandei, Suediei, Marii Britanii și Statelor Unite. Totodată, Codreanu a anunțat că urmează să aibă și câteva întrevederi.

„Cineva vine deja cu promisiuni despre Chișinău din cosmos, ireale și doar pentru că dau bine. Cineva promite metrouri. Cineva promite capitală ca în Europa. Cineva povestește despre idei primite de la Moscova. Cineva crede că deja au împărțit capitala și stau relaxați în scăunele! Dar noi luptăm să fim auziți și să ni se facă dreptate! Azi am trimis scrisoare către ambasade și instituțiile străine, urmează să am și câteva întrevederi. Noi nu ne vom opri”, declară Ruslan Codreanu.

Precizăm că, pe 19 septembrie, grupul de inițiativă a depus la CECE nr. 1 Chișinău listele de subscripție cu cele 10.454 semnături. Ulterior, organul electoral a refuzat înregistrarea lui Codreanu în calitate de candidat deoarece mai multe semnături au fost declarate nevalabile, iar politicianul a contestat decizia la CEC.

Articole asemănătoare

Back to top button