fbpx

Ce spun problemele cu părul despre starea ta de sănătate. Semne ale unor posibile afecțiuni

Părul poate spune multe despre starea de sănătate, putând da indicii și despre probleme serioase din această arie. Cercetările arată că schimbările podoabei capilare, în ceea ce privește aspectul, textura sau grosimea firului de păr, pot indica probleme de sănătate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Mătreața, încărunțirea prematură și subțierea părului sunt, adesea, neplăceri care nu provoacă niciun rău, dar, uneori, se pot transforma în semnale de avertizare care arată că ceva nu este în regulă, scrie digi-world.tv.

PROBLEME CU TIROIDA

Dr. Charlotte Woodward spune că cei care au probleme cu glanda tiroidă ar putea experimenta căderea părului și o schimbare a aspectului acestuia. Medicul spună că aceste lucruri ar putea fi cauzate de hipotiroidism. Pe lângă problemele cu podoaba capilară, pot exista și simptome precum oboseală accentuată, sensibilitate la frig, disconfort articular, dureri musculare, o față umflată sau creștere în greutate.

Problemele cu tiroida îi pot duce pe pacienți și la riscul de a dezvolta alopecie, un sindrom autoimun de cădere a părului.

SINDROMUL CUSHING

Părul fragil ar putea fi semn al instalării sindromului Cushing, o tulburare caracterizată de o acumulare mare de cortizol, principalul hormon de stres al organismului. Tensiunea arterială crescută, oboseala și disconfortul resimțit la spate sunt alte semne de sindrom Cushing.

ANEMIA

O cădere a părului care vă alarmează ar putea fi un semn că organismul are un nivel scăzut de fier și că suferiți de anemie. Căderea părului poate apărea uneori, temporar, și ca răspuns la o creștere rapidă a nivelului de estrogen.

DEFICITUL DE PROTEINE

Proteinele sunt esențiale pentru creșterea și sănătatea părului, iar lipsa lor poate duce la rărirea și căderea podoabei capilare. Chiar și așa, căderea părului este generată cel mai des de avansarea în vârstă.

STRESUL CRONIC

Stresul cronic poate juca un rol în albirea părului prin generarea de leziuni ADN-ului și scăderea cantității de celule producătoare de pigment din foliculii de păr.

Și stresul oxidativ poate duce la încărunțirea podoabei capilare.

Articole asemănătoare

Back to top button