fbpx

Ce spectacole vor juca în această săptămână actorii de la „Eugene Ionesco”

Petreceți serile de primăvară la Teatrul Național „Eugène Ionesco”!

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

 5 aprilie, ora 18:30

„O zi din viata lui Helen” de Helmut PESCHINA

#comedie +15

Regia: Sergiu CHIRIAC

„O ZI DIN VIAȚA LUI HELEN”- este o adaptare după piesa „LAS’ CĂ VEZI TU!” a autorului Austriac Helmut PESCHINA. O istorie banală a unei vieți (ne)trăite, povestită de către o femeie care își sărbătorește aniversarea de șaptezeci de ani. Nu știm exact dacă are într-adevăr șaptezeci de ani, cel puțin asta-i spune celui mai bun prieten, papagalului Kiki care o ajută pe Helen să aranjeze masa de sărbătoare. La ora 21:00 vin oaspeții, întreaga familie Bernstein, pentru că tot ce-i mai frumos în viață este familia, nu? Totuși de ce până la urmă ne ciocnim de cel mai teribil sentiment – singuratatea?

Vă invităm să trăiți o zi din viața lui Helen, urmarind-o ca printr-un microscop chiar în bucătăria apartamentului ei. Cei mai norocoși vor avea  posibilitatea s-o ajute la prepararea unei salate speciale, salata de varză.

Distribuția:

Helen – Tatiana MANOIL

Durata spectacolului: 80 minute

6 aprilie, ora 18:30

„FUNIA” după textul lui Patrick HAMILTON

#criminal #detectiv #comedie neagră +15

Regia: Sergiu CHIRIAC 

 „FUNIA”-Este o adaptare după piesa FUNIA (ROPE) a autorului englez Patrick Hamilton.Tot în baza acestui text a fost făcut renumitul film „ROPE” în regia lui Alfred Hitchcock. Acțiunea piesei se desfășoară într-un apartament de lux din New York. Doi tineri îl omoară pe prietenul și colegul lor de facultate, David Kentley. De ce? Pentru senzație. Brandan și Phillip decid să ascundă cadavrul într-o ladă și organizează o petrecere chiar în apartamentul în care s-a petrecut crima. Această ladă va servi drept masă pentru sărbătoare. Printre invitați este tatăl lui David, mătușa lui, logodnica lui, colegul lor de facultate, Keneth și cireașa de pe tort este profesorul lor de filosofie, Rupert Cadell. El este cel care … Pentru a afla ce se va întâmpla în continuare, vă invităm la spectacol 😉

Una din problemele de bază în acest text este dezmățul, egoismul, lipsa de responsabilitate, de empatie a generației tinere, modul sălbatic prin care își apără drepturile, călcând pe drepturile și capetele altor oameni.

„FUNIA” urmează să fie un spectacol actual, modern, cu actori tineri, despre tineri și pentru tineri.

Distribuția:

David Kentley – Marius-Cătălin TULUM

Brandan Shaw – Maxim CHIRIAC

Phillip Morgan – Iurie PASCAR

Keneth Lawrence – Petru DRAGANCEA

Janet Walker – Valeria GARȚAN

Mrs. Wilson – Doina ARVAT

Mr. Henry Kentley – Laurențiu VUTCĂRĂU

Mrs. Anita Atwat – Natalia PRODAN

Rupert Cadell – Anatol GUZIC

Durata spectacolului: 100 minute.

7 aprilie, ora 17:30

„OSCAR ȘI TANTI ROZ” de Eric-Emmanuel Schmitt

#dramă 15+ 

Regia: Petru VUTCĂRĂU

Oscar, un băiat de 10 ani, bolnav de leucemie își petrece în spital ultimele 12 zile din viața sa. Chiar dacă nimeni nu are curajul să i-o spună în faţă, băiatul ştie că va muri. Singura care-i intră în voie este Tanti Roz, o infirmieră bătrână, neîntrecută în născocit poveşti moderne, adevărate lecţii de viaţă. Ea îi dă copilului ideea să trăiască fiecare zi ca şi cum ar fi zece ani şi-l învaţă să-i scrie epistole lui Dumnezeu ca să se simtă mai puţin singur.  Întregul spectacol este un vârtej de emoții amestecate: revoltă și resemnare în același timp, regret, iubire, speranță, durere, furie și înțelegere. Toate acestea se manifestă de multe ori asupra persoanelor din jurul lui Oscar, însă adevăratul destinatar este, de fapt, destinul.

Distribuția: 

Tanti Roz – Ala MENȘICOV 

Oscar – Silviu BOINCEANU

Tatăl lui Oscar – Laurenţiu VUTCĂRĂU

Doctorul Duserdolff – Andrei SOCHIRCĂ

Mama lui Oscar – Tatiana MANOIL 

Peggy Blue – Valeria GARȚAN

Mama lui Peggy Blue – Iulia BORDEIANU/ Iuliana VORNICESCU

Tatăl lui Peggy Blue – Stanislav COTROBAI 

Rezidenți: Laureana ȚURCAN, Marina ROTARU, Nicolae NEGHIN, Dorina – Beatrice TIMCIUC, Alexandru BERBINSCHI, Petru DRAGANCEA.

Durata spectacolului: 2 ore

Detalii despre spectacole găsiți pe pagina de Facebook: Teatrul Național Eugene Ionesco

Informații despre bilete aflați la casa teatrului (telefon 022-233-833 / 079-233-833) sau pe iTicket.md.

Articole asemănătoare

Back to top button