fbpx

Ce se va întâmpla cu Arena Chișinău? Igor Dodon: „Au fost depistate mai multe ilegalități, decizii suspecte”

Proiectul ambițios „Arena Chișinău”, construcția căruia este realizată în proporție de circa 70%, va fi dus până la capăt. Despre aceasta a anunțat astăzi președintele țării, Igor Dodon, care a spus ce decizii s-au luat în acest sens.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Șeful statului a menționat că a fost creată o comisie de anchetă pentru a investiga cine a organizat concursul și în ce mod; s-au dat indicații de a securiza activele și investițiile statului, pentru ca să nu fie înstrăinate cele 70 de hectare și de a securiza investiția făcută până acum.

„Au fost depistate mai multe ilegalități, au fost luate decizii suspecte, netransparență totală. În afară de faptul că s-au alocat 70 de hectare, statul a mai alocat din bugetul de stat peste 200 de milioane de lei și nu este clar care a fost raționamentul din partea statului. Se construiește pe 10 hectare, dar statul mai acordă 60 deasupra pentru zona de agrement”, a declarat șeful statului, într-o conferință de presă de după ședința Consiliului Suprem de Securitate.

Igor Dodon a asigurat cetățenii că Arena va fi definitivată, însă urmează să se decidă dacă banii vor fi investiți din bugetul statului sau de către altcineva.

Ulterioarele acțiuni în ceea ce privește acest proiect vor fi hotărâte de Ministerul Economiei.

Articole asemănătoare

Back to top button