fbpx

video | Ce riscă șoferul care a făcut drifturi ilegale pe o stradă din capitală

Tânărul care a organizat, în weekend, drifturi ilegale în sectorul Buiucani al Capitalei era sub influența băuturilor alcoolice și a substanțelor narcotice.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În noaptea de 1 spre 2 iulie, acesta se afla la volanul unui BMW și făcea drifturi la intersecția străzilor Liviu Deleanu și Alba Iulia. La un moment dat ar fi pierdut controlul asupra volanului și s-a izbit cu roata în trotuar. 

Trecătorii au mers spre ușa șoferului, revoltați, în încercarea de a-l scoate din mașină. Incidentul nu s-a soldat cu bătaie, ci doar cu strigăte. Nimeni nu s-a ales cu leziuni, iar tânărul nu a încercat să fugă de la fața locului. 

Șoferul a fost supus testării concentrației de alcool și droguri. S-a stabilit că avea o concentrație de 0,87 mg/l în aerul expirat și că era pozitiv la marijuana.

Tânărul a fost documentat în baza art. 241 prim alin. 1 Cod contravențional – Încălcarea de către conducătorii de vehicule a regulilor, și 264 prim Cod penal – Conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat sau în stare de ebrietate produsă de alte substanțe.

Pentru încălcarea regulilor, șoferul riscă amendă de la 30 la 40 de unităţi convenţionale (de la 1.500 la 2.000 de lei) cu aplicarea a cinci puncte de penalizare sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de la 20 la 40 de ore, sau cu arest contravenţional pe un termen de la trei la 15 zile, în toate cazurile cu sau fără privarea de dreptul de a conduce vehicule pe un termen de la șase luni la un an.

Pentru conducerea mașinii în stare de ebrietate alcoolică sau sub influența drogurilor, șoferul riscă muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Atenție, limbaj licențios!

Articole asemănătoare

Back to top button