fbpx

Ce alimente ar trebui să introduci în dietă dacă suferi de lipsă de calciu

Corpul tău are nevoie de calciu și vitamina D pentru a funcționa corespunzător, iar alimentația joacă un rol important în creșterea nivelului acestor nutrienți. Calciul alcătuiește o mare parte din oasele și dinții unei persoane și contribuie la sănătatea inimiii, funcția musculară și semnalizarea nervilor, potrivit Digi Life.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Deși există o serie de suplimente care conțin calciu și vitamina D, cel mai bun mod de le obține este prin dieta ta. Probabil știți deja că produsele lactate – cum ar fi laptele, brânza și iaurtul – furnizează calciu, însă iată și alte alimente care furnizează acest mineral:

  • Spanac
  • Kale
  • Bama
  • Boabe de soia
  • Fasole alba
  • Pește (cum ar fi sardinele, somonul, bibanul și păstrăvul curcubeu)
  • Suc de portocale
  • Fulgi de ovăz și cereale pentru micul dejun
  • Fructele oleaginoase

Alimentele care furnizează vitamina D

  • Pești grași, cum ar fi tonul, macroul și somonul
  • Unele produse lactate și laptele de soia
  • Ficat de vita
  • Brânză
  • Gălbenușuri de ou

Cât de mult calciu are nevoie o persoană în funcție de vârstă și sex

Iată cât de mult calciu și vitamina D aveți nevoie în fiecare zi, potrivit Institutului de Medicină.

  • Calciu Copii 1-3 ani: 700 miligrame (mg)
  • Copii cu vârsta între 4 și 8 ani: 1.000 mg
  • Copii cu vârsta cuprinsă între 9-18 ani: 1.300 mg
  • Adulți 19-50: 1.000 mg
  • Femeile cu vârstă între  51 și 70: 1.200 mg
  • Bărbați cu vârstă între  51 și 70: 1.000 mg
  • Femei și bărbați de 71 de ani și peste: 1.200 mg

 

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button