fbpx

Cazul deputatului Gațcan a ajuns în atenția presei europene: „Dodon trece de liniile roșii de dragul Rusiei”

Cazul deputatului Ștefan Gațcan a ajuns în vizorul presei europene. Publicația The Brussels Times a publicat un articol despre circumstanțele create în jurul parlamentarului care și-a dat demisia, menționând că în Republica Moldova deputații ar fi sechestrați pentru a nu admite destrămarea unei coaliții care ar conveni Kremlinului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Sursa relatează că Moldova este „lider regional” în ceea ce privește răspândirea virusul COVID-19, iar situația pe arena politică politică se încinge după ce guvernarea pro-rusă a pierdut mai mulți deputați.â

„Situația a escaladat în momentul în care a ieșit din coaliție un deputat care ar fi asigurat opoziției majoritatea parlamentară. Guvernarea de la Chișinău, apropiată de Kremlin și Putin, a recurs la sechestrarea acestui deputat”, transmit jurnaliștii belgieni, referindu-se la cazul lui Ștefan Gațcan.

Publicația informează despre evenimente care s-au produs înaintea dispariției lui Gațcan, zvonurile precum că acesta ar fi fost sechestrat, protestele din fața Președinției și imaginile video în care apare deputatul care și-a depus mandatul, fiind menționate și speculațiile potrivit cărora acesta ar purta mască pentru a ascunde urmele loviturilor.

„Dodon trece de liniile roșii de dragul Rusiei. Mai multe voci din această țară afirmă că guvernarea pro-rusă va trece toate liniile roșii pentru a păstra puterea de la Chișinău în interesul Rusiei, iar cazul medicului Gațcan arată până unde poate merge președintele Igor Dodon, care controlează de facto puterea de la Chișinău. Mai ales că în noiembrie în această țară sunt planificate alegeri prezidențiale, iar Igor Dodon va candida, mai mult ca probabil, pentru al doilea mandat. Kremlinul va face tot posibilul pentru a-și împinge favoritul în fotoliul de președinte, chiar dacă acesta este tot mai urât de proprii cetățeni”, punctează publicația.

Portalul belgian face referire și la acuzațiile privind instaurarea dictaturii în Republica Moldova, dar și demersurile față de politicienii de opoziție să-și coaguleze forțele pentru a reduce influența lui Igor Dodon și a resurselor administrative de care va putea beneficia în campania electorală din toamnă.

Articole asemănătoare

Back to top button