fbpx

Câți bani a cheltuit R. Moldova pentru organizarea summitului din iunie

Pentru organizarea Summit-ului Comunității Politice Europene din 1 iunie au fost încheiate contracte în sumă de 13,3 milioane de lei. Informațiile au fost prezentate astăzi de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu. Potrivit oficialului, inițial se preconiza o investiție de 16 milioane de lei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit MAEIE, în procesul de organizare au fost stabilite mai multe parteneriate cu o serie de agenți economici din țară, care au oferit în folosință, cu titlu gratuit, mijloace de transport puse la dispoziție pentru șefii delegațiilor oficiale, iar unicele cheltuieli suportat în acest sens au fost pentru combustibil. Alte cheltuieli efectuate de instituțiile statului au fost direcționate pentru îmbunătățirea infrastructurii – drumuri, IT, amenajarea teritoriului, etc., beneficiarul final al cărora este societatea.

Potrivit ministrului, o parte din aceste costuri urmează să fie parțial rambursate de unii parteneri externi ai Moldovei.

„Pentru organizarea acestui summit Ministerul de Externe a avut bugetată o sumă de 16 milioane de lei, dintre care pentru buna organizare a summitului am semnat contracte în valoare de 13 milioane 328 de mii 519 lei. Acest tip de cheltuieli au fost investite în organizarea summitului. O parte din aceste costuri urmează să fie parțial rambursate de unii dintre partenerii noștri externi, care pregătesc și finalizează acele proceduri financiare care ne vor permite să reducem acest cost final de organizare a summitului”, a mai declarat Nicu Popescu.

Articole asemănătoare

Back to top button