fbpx

Câte ore petrec moldovenii zilnic navigând pe internet și cât de protejați sunt de parole

Majoritatea moldovenilor petrec între două și cinci ore pe internet, zilnic, și știu ce înseamnă criminalitatea cibernetică. În același timp, 33% dintre cetățeni folosesc aceeași parolă pentru toate site-urile și aplicațiile. Cel puțin asta arată rezultatele sondajului realizat de Magenta Consulting în decembrie 2023, scrie newsmaker.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit rezultatelor sondajului, în Moldova 91% dintre cetățeni dețin smartphone-uri. Acestea sunt utilizate cel mai des pentru apeluri (94%) și pentru social media (87%). Alți 48% dintre respondenți își folosesc smartphone-urile pentru sarcini legate de serviciu.

Majoritatea participanților la sondaj au declarat, de asemenea, că petrec între două și cinci ore pe internet în fiecare zi. Totodată, 51% din respondenți au menționat că sunt familiarizați cu termenul de „crimă cibernetică”. Totuși, 48% au spus că nu cunosc această noțiune.

În același timp, doar 22% dintre respondenți folosesc parole diferite pentru serviciile online. Alte 39% folosesc mai multe parole, iar 33% folosesc o singură parolă pentru toate conturile lor. De asemenea, conform sondajului, 19% dintre respondenți își schimbă parola o dată pe an, iar 14% o fac de mai multe ori pe an. Alți 42% dintre respondenți au recunoscut că nu își schimbă niciodată parolele.

Sondajul a fost realizat în perioada 30 noiembrie – 29 decembrie 2023. Aceasta a fost realizat pe un eșantion de 1 151 de persoane cu vârste cuprinse între 16 și 64 de ani.

Articole asemănătoare

Back to top button