fbpx

Câtă pizza mănâncă moldovenii timp de un an și care este cea mai preferată

Pe data de 9 februarie celebrăm Ziua Internațională a unui dintre cele mai populare tipuri de mâncare – Pizza. Cu ocazia Zilei Internaționale a Pizzei, compania Glovo publică informații curioase despre consumul de pizza în Moldova pe parcursul ultimelor 12 luni.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, în ultimul an, prin platforma Glovo, în Moldova au fost livrate în total 93.207 porții de pizza, cu 60% mai multe comparativ cu 2021.

Moldovenii au consumat cea mai multă pizza în luna decembrie, urmată de lunile mai și martie, iar zilele cu cele mai multe comenzi au fost sâmbăta și duminica. Anume în weekend se comandă aproximativ 33% din numărul total de pizza. Ziua cu cele mai multe pizza livrate moldovenilor în ultimele 12 luni a fost 8 martie, de Ziua Femeii: 524 pizza în 283 de comenzi plasate.

Potrivit analizei Glovo, cele mai multe comenzi de pizza se plasează între orele 18:00-20:00 (peste 23%), însă „minutul de vârf” al consumului de pizza în ultimele 12 luni în Moldova a fost pe 19 decembrie, ora 11:29, minut în care s-a comandat, în medie, o pizza la fiecare 3 secunde.

Rețetele preferate ale moldovenilor sunt Pepperoni, Quattro Formaggi și Margherita. Deși cele mai multe pizza se comandă în Chișinău, cea mai mare pondere a comenzilor de pizza raportată la numărul de produse comandate se înregistrează în Orhei (peste 45%), în timp ce în Ungheni, cel mai recent oraș de pe harta Glovo în Moldova, peste 20% dintre produsele comandate sunt sortimente de pizza.

Cea mai mare comandă de pizza înregistrată pe Glovo a fost plasată la Chișinău și are o valoare de 2330 MDL, iar utilizatorul cu cele mai multe comenzi de pizza a comandat 147 porții de pizza pe tot parcursul anului.

Ziua Internațională a Pizzei se celebrează și în aplicația Glovo, până duminică, 12 februarie, cu oferte la produse sau discounturi la livrare de la o selecție de parteneri precum: Vino Pizza & Wine, Heaven Pizza, Pizza Fatto A Mano, GUD, Magic Lounge Pizza, Black Goose, Crispi Pizza, Quattro Stagioni, Pizza Beer House, Pizza 9, Carmelo Pizza, Augusto-Unotoro, Pizza Delice, Cameloni sau Pomod’oro.

Despre Glovo

Glovo este una dintre cele mai importante aplicații de livrare din mai multe categorii care conectează utilizatorii cu companii și curieri, oferind servicii la cerere de la restaurante locale, băcănii și supermarketuri, farmacii și magazine de vânzare cu amănuntul. Viziunea Glovo este de a oferi tuturor acces facil la tot ce se află în orașul lor, astfel încât utilizatorii noștri să se poată bucura de ceea ce își doresc, când doresc, unde doresc. Fondată în 2015 la Barcelona, operează în 25 de țări din Europa, Asia Centrală și Africa.

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button