fbpx

Cât costă polița de asigurare medicală începând de astăzi, 1 aprilie

Persoanele care se asigură în mod individual, de astăzi, 1 aprilie, sunt nevoiți să achite valoarea integrală a primei de asigurare în sumă fixă pentru anul 2023, de 12.636 de lei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, cei care trebuie să achite valoarea integrală sunt notarii, avocații, mediatorii, executorii judecătorești, experții judiciari, fondatorii de întreprindere individuală, proprietarii de teren cu destinație agricolă etc.

Această sumă va fi achitată doar de cei care nu s-au asigurat în mod individual în termenul stabilit de legislație – până pe 31 martie.

Valoarea integrală a primei de asigurare în sumă fixă pentru anul 2023 este de 12.636 de lei.

Prima în sumă fixă poate fi achitată prin intermediul Serviciului guvernamental de plăţi electronice MPay, băncile comerciale sau la ghişeele oficiilor poştale. În cazul plăţii prin Mpay, nu e nevoie ca dovada achitării să fie prezentată Serviciului teritorial de relaţii cu beneficiarii al CNAM.

Statutul de persoană asigurată în mod individual este acordat de CNAM din data achitării primei AOAM în sumă fixă şi este valabil până pe 31 decembrie 2023.

Totodată, cetăţenii care au întrebări referitoare la achitarea primei de asigurare în sumă fixă pot apela Serviciul telefonic Info CNAM – 0 800 99999 (apel gratuit atât din reţeaua fixă, cât şi mobilă) sau solicita informaţii prin e-mail – suport@cnam.gov.md. Reprezentanţii CNAM vă stau la dispoziţie zilnic, între orele 08:00-17:00, oferindu-vă tot sprijinul informaţional.

După 31 martie, cetățenii care s-au asigurat deja în mod individual în termenul stabilit de legislație vor plăti prima de asigurare în mărime integrală (12 636 de lei), cu penalitate de 0,1% pentru fiecare zi de întârziere, iar statutul de asigurat va fi acordat după şapte zile din momentul achitării.

Articole asemănătoare

Back to top button