fbpx

Cașcavaluri produse în R. Moldova, premiate cu medalii de argint și bronz la un concurs în Franța

Cașcavalurile din R. Moldova au fost premiate cu medaliile de argint și bronz în cadrul celei de-a VI-a ediții a Competiției Mondiale de Cașcavaluri, numită „Mondial du Fromage”, desfășurată în orașul Tours, Franța, în perioada 10-12 septembrie 2023.

Cașcavalul Caciotta produs de Gospodăria Țărănească „Chiriac Piotr” a fost distins cu medalia de argint, în timp ce cașcavalul Gulvet Delicatus a primit medalia de bronz.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Participarea producătorului din Republica Moldova la acest eveniment de prestigiu a fost susținută financiar de Fundația poloneză de stat Solidarity Fund PL in Moldova și a beneficiat de sprijinul Ambasadei Republicii Moldova în Franța.

Ambasadoarea Corina Călugăru a transmis sincere felicitări producătoarei Eudochia Chiriac pentru performanța remarcabilă obținută în cadrul acestui concurs de prestigiu, marcând astfel o nouă realizare pentru industria brânzeturilor din Republica Moldova.

Aceste medalii de argint și bronz adaugă Republica noastră pe harta producătorilor de cașcavaluri de înaltă calitate, alături de state cu tradiție în acest domeniu, precum Franța, Italia sau Elveția.

Articole asemănătoare

Back to top button