fbpx

Casa lui Boris Gîlcă din România, percheziționată de DNA

update | Reacția lui Boris Gîlca, după ce au fost efectuate percheziții la imobilul său din Predeal

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Știrea inițială

Procurorii Direcția Națională Anticorupție a României (DNA) au făcut marți percheziții în Predeal, județul Brașov, la o casă aflată în proprietatea lui Gîlcă Boris și Rotaru Felicia, în cadrul unei anchete deschise la solicitarea Consiliului Național de Anticorupție (CNA) din Republica Moldova, au declarat pentru G4Media surse judiciare.

Perchezițiile au fost confirmate într-un comunicat al DNA, care nu a făcut însă publice numele celor doi cetățeni.

Dosarul vizează săvârșirea de către funcționari publici din Chișinău a unor infracțiuni de „abuz de putere și delapidarea mijloacelor din fonduri externe” comise în legătură cu gestionarea fondurilor obținute din surse externe, destinate refugiaților din Ucraina.

Boris Gîlcă este vizat de o anchetă și în Republica Moldova. El a și fost reținut de procurorii moldoveni în luna mai în acest dosar.

Gâlcă a fost șeful Direcției Sănătate a Primăriei Chișinău. El a demisionat din funcție după ce a fost reținut de procurori.

Banii și proviziile destinate refugiaților ar fi fost tăinuite și depozitate parțial la imobilul din Predeal, în loc să ajungă real la cetățenii ucraineni. Ambii urmăreau însușirea ilegală a fondurilor.

DNA verifică dacă există încălcări ale legii prin gestionarea necorespunzătoare a centrului și fraudarea ajutorului umanitar destinat ucrainenilor refugiați în Chișinău. Cazul ar putea avea implicații penale dacă se dovedesc acuzațiile.

Articole asemănătoare

Back to top button