fbpx

Care sunt avantajele și dezavantajele închirierii unei locuințe? Sfaturile specialiștilor

 Un  apartament în chirie este, probabil, cea mai ieftină variantă pentru asigurarea unei locuințe, mai ales dacă vorbim de orașele mari. Astfel, aceasta este cea mai importantă opțiune nu numai pentru studenți, ci și pentru cei care doresc să se stabilească într-un oraș nou sau pur și simplu vor să locuiască fără părinți.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Împreună cu specialiștii companiei O’Key Imobil am analizat care sunt avantajele și dezavantajele închirierii unei locuințe și le-am enumerat în rândurile ce urmează.

Avantajele închirierii unei locuințe

– Flexibilitate. Închirierea unei locuințe îți poate oferi mai multă flexibilitate decât crezi. Așadar, îți va fi mult mai simplu să-ți schimbi chiria decât să-ți schimbi, poate, locul de reședință.

– Cost inițial scăzut. Închirierea unei locuințe are de obicei un cost inițial mai mic decât cumpărarea acesteia. Nu este nevoie să plătești un avans mare sau să obții un credit ipotecar.

– Răspundere limitată. În calitate de locator, nu ești responsabil pentru nicio reparație majoră sau întreținere a clădirii. Proprietarul casei pe care o închiriezi se va ocupa de aceste obligații, scutindu-te, astfel, de stres și cheltuieli neașteptate.

– Fără bani blocați într-un imobil. Este evident că atunci cumperi o locuință investești mulți bani. Astfel, în cazul în care stai în chirie și dispui de acești bani, îi poți investi, cu siguranță, în alte lucruri mai importante, cum ar fi: deschiderea unei afaceri, învățarea unei profesii noi, diferite cursuri sau chiar depuneri în propriul cont  bancar.

Dezavantajele închirierii unei locuințe

– Limite de personalizare. Chiriașii sunt limitati în ceea ce privește modul în care își pot personaliza casa. Modificările majore, cum ar fi renovările, necesită de obicei aprobarea proprietarului.

– Riscul creșterii prețului pentru chirie. De obicei, chiriile pot crește în timp, ceea ce îți poate afecta bugetul pe termen lung. Proprietarul poate decide să mărească chiria după expirarea contractului de închiriere.

– Lipsa stabilității pe termen lung. Atunci când închiriezi un apartament, nu există nicio garanție că vei locui acolo pe termen lung, deoarece proprietarul poate decide oricând să vândă sau să rezilieze contractul de închiriere.

Așadar, închirierea unei locuințe are propriile avantaje și dezavantaje. Totuși, dacă prețuiești, însă, flexibilitatea și nu vrei să te angajezi în contracte pe termen lung, închirierea rămâne a fi opțiunea cea mai bună. Important este să iei în considerare nevoile tale, precum și resursele financiare disponibile.

Iar dacă ai nevoie de ajutor și cauți chirie apartament sau chiar ești interesat de apartamente de vânzare în Chișinău, echipa O’Key Imobil îți este mereu alături, cu oferte actuale și interesante. Nu ezita, contactează-ne chiar acum la +373 79009700! Oferim consultanță gratuită și garantăm servicii de calitate!

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button