fbpx

Care este numărul real al populației care locuiește în R. Moldova? Îl aflăm pentru prima dată în 30 de ani

Numărul real al populației care locuiește în Republica Moldova este de 2,6 mln de persoane. Cifrele au fost prezentate de Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA) în Moldova și au fost obținute în baza unei metodologii internaționale de calcul.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Pentru prima oară după 30 de ani, se cunoaște numărul real al populației care locuiește în Republica Moldova. Acest lucru se datorează adoptării metodologiei internaționale de calcul al populației cu reședința obișnuită, dar și faptului că a fost calculat numărul persoanelor care pleacă și revin în țară”, a precizat UNFPA Moldova.

Calcularea numărului revizuit al populației atât la nivel național, cât și local a fost realizată de Biroul Național de Statistică al Republicii Moldova, cu susținerea UNFPA Moldova și Swiss Cooperation în Moldova.

Programul de țară al UNFPA pentru anii 2018-2022 este documentul strategic al organizației semnat cu Guvernul Republicii Moldova în baza căruia se oferă asistență tehnică și financiară în procesul de dezvoltare a țării. Actualul Program de Țară se desfășoară între anii 2023-2027.

Articole asemănătoare

Back to top button