fbpx

Canicula îți „fură” pofta de mâncare? Alimentele pe care să (nu) le consumi atunci când temperaturile sunt ridicate

Atunci când temperaturile sunt ridicate, poate să pară că suntem obosiți și nu avem poftă de nimic, inclusiv de mâncare. În astfel de perioadă este recomandată renunțarea la produsele alimentare grele, cu multă grăsime, fiind recomandat consumul alimentelor care conțin lichid și antioxidanți.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Specialiștii susțin că ar fi ideal să includem castraveții, roșiile, țelina, verdețurile, pomușoarele și fructele în alimentație, iar mesele să fie reci. Dacă avem mai mult timp, putem prepara diverse tocănițe, iar celor mai grăbiți li se sugerează să opteze pentru tot felul de salate. La fel, supele reci sunt o alternativă pentru această perioadă, iar pe internet pot fi găsite zeci de rețete, de la ocroșca rusească până la gazpacho – o supă tradițională spaniolă.

Apa este salvarea noastră pe vreme de caniculă, iar cafeaua ar fi bine să o înlocuim cu o ceașcă de ceai verde, pentru a nu ne deshidrata. Pe lângă faptul că citricele pot fi servite drept gustare între mese, puțini sunt cei care vor refuza o limonadă sau un suc rece de portocale vara, însă nu trebuie să exagerăm cu siropuri sau adaosuri.

Printre produsele nerecomandate se numără alimentele picante, sarea în exces și bucatele prăjite. Totodată, indiferent de felul de mâncare, este bine să servim porții mai mici, astfel încât corpul să aibă nevoie de mai puțin efort pentru a digera hrana.

Articole asemănătoare

Back to top button