fbpx

Caniculă extremă și incendii de vegetație în Australia: Temperatura s-a ridicat până la 35,9 grade Celsius noaptea

Un val de caniculă extremă a cuprins Australia în ultimele zile. Temperaturile mari au cauzat incendii de vegetaţie, iar zeci de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În localitatea Noona din statul australian New South Wales, s-a înregistrat o temperatură record de 35,9 grade Celsius în cursul unei nopţi. Acesta este cel mai ridicat indice înregistrat vreodată în Australia, a anunţat Biroul de Meteorologie, scrie presa străină.

Meteorologii australieni spun că în mai multe zone s-au înregistrat vineri temperaturi de peste 42 de grade, iar canicula a afectat cea mai mare parte a statului New South Wales, dar şi zone din Queensland, South Australia, Victoria şi Northern Territory. În același timp, specialiștii menționează că au existat alte valuri de caniculă extremă, dar nici unul dintre ele nu a cuprins o zonă atât de mare a ţării.

Regiunile afectate de incendii sunt monitorizate de pompieri, care lucrează la fața locului. Autoritățile au recomandat oamenilor să nu iasă din case în timpul zilei.

 

Articole asemănătoare

Back to top button