fbpx

Noua candidatură la funcția de premier, bătută în cuie? Platforma Pentru Moldova o susține pe Mariana Durleșteanu

Se pare că Mariana Durleștenu are tot mai multe șanse să ajungă candidată la funcția de premier. Platforma parlamentară Pentru Moldova, din care face și Partidul Șor, anunță pe Facebook că susține inițiativa socialiștilor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit reprezentanților platformei, este nevoie de un Guvern puternic care să scoată țara din criză”.

„Acest Guvern are misiunea de a soluționa într-un termen scurt câteva probleme principale. În primul rând, să asigure sănătatea și viața cetățenilor în perioada pandemiei prin organizarea vaccinării în masă a populației. În al doilea rând, să asigure stabilitatea sistemului social-economic și a celui financiar. Iar în al treilea rând, să asigure pregătirea și organizarea unor alegeri transparente și democratice”, se arată în textul declarației.

Așadar, parlamentarii consideră că Mariana Durleșteanu ar fi candidatura potrivită în acest sens.

„Mariana Durleșteanu este cunoscută ca o profesionistă din domeniul economic-financiar, inclusiv peste hotare. (…) Ea are experiență în administrarea atât a structurilor de stat, cât și private. Este omul care, prin capacitățile sale, cunoștințele și profesionalismul său a obținut succes”, susțin deputații.

Reprezentanții Partidului Șor și cei ai platformei Pentru Moldova mai susțin că decizia finală va fi luată după ce va anunța componența cabinetului său și programul de guvernare: „Dar, având în vedere biografia sa profesională impecabilă, capacitățile sale, suntem astăzi gata să semnăm în favoarea desemnării ei în calitate de candidat pentru funcția de prim-ministru al Republicii Moldova”.

Menționăm că unele surse spun că s-ar fi adunat deja 55 de semnături, iar reprezentanții Pentru Moldova afirmă că decizia finală despre susținerea candidaturii va fi luată după ce se va anunța componența cabinetului de miniștri și programul de guvernare.

Precizăm că, în timp ce Natalia Gavrilița își prezenta programul de guvernare în Legislativ, socialiștii anunțau că o înaintează la funcția de premier pe fosta ministră a finanțelor Mariana Durleșteanu și cereau susținerea altor partide pentru a forma o majoritate de tranziție.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button