fbpx

Biletele de avion s-ar putea ieftini. Radu Marian: Autorităţile îşi propun să elimine taxa de dezvoltare a Aeroportului Chişinău

Autorităţile îşi propun să elimine taxa de dezvoltare a Aeroportului Chişinău în valoare de 9 euro şi să includă reduceri de până la 70 de procente la alte plăţi aeroportuare. Într-o postare pe Facebook, preşedintele Comisiei Economie a Parlamentului, Radu Marian susţine autorităţile vor să atragă cât mai multe companii aeriene low-cost în ţara noastră.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Cea mai mare barieră în calea venirii Ryanair în Moldova erau taxele aeroportuare exagerate la Aeroportul International Chișinău (AIC). Le-am comunicat că taxa de dezvoltare de 9 euro urmează a fi eliminată, și în același timp, AIC va oferi reduceri de până la 70% la restul taxelor aeroportuare pentru companiile aeriene care vor deschide rute noi și vor transporta un număr mare de pasageri”, a menționat Radu Marian.

Potrivit lui Radu Marian, statul va oferi toate condițiile pentru ca Ryanair și alte companii aeriene low cost să vină în Republica Moldova și să ofere prețuri accesibile pentru biletele de avion.

„Trecerea de facto a aeroportului în gestiunea statului se planifică a fi finalizată în câteva săptămâni și astfel se vor putea efectua modificările la politica de taxare. Directorii Ryanair s-au arătat deschiși să lanseze rute din Republica Moldova în cel mai scurt timp, urmare a ajustării politicilor tarifare. I-am invitat pe Jason și Ryan să vină în vizită în țară noastră ca să avansăm în discuțiile noastre”, a mai afirmat Marian.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, aflat într-o vizită oficială la Dublin, a avut o întâlnire de lucru cu reprezentanții companiei aeriene Ryanair. În cadrul întrevederii, aceştia au discutat despre posibilitatea operatorului irlandez să lanseze zboruri din și spre Republica Moldova

Articole asemănătoare

Back to top button