fbpx

„Banii sunt blocați”: Datoria „Air Moldova” către clienți se ridică la 180 de milioane de lei

Compania Air Moldova se confruntă cu o datorie de aproximativ 180 de milioane de lei către peste 28 de mii de clienți. Aceștia își așteaptă banii, însă conform declarațiilor ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu, „banii sunt blocați pe conturile acestei companii”. Ministrul a făcut aceste afirmații în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit informațiilor, Air Moldova a intrat într-un proces de restructurare a datoriilor, iar peste 28 de mii de oameni sunt afectați de această situație financiară dificilă.

„Peste 28 de mii de oameni trebuie să-și primească banii înapoi de la Air Moldova, care a intrat într-un proces de restructurare a datoriilor. Vreau să se știe că banii sunt blocați pe conturile acestei companii. Autoritatea Aeronautică Civilă a cerut în judecată ca cei care au cumpărat biletele cu cardul bancar automat să-și poată întoarce banii. Încă nu a început procedura rambursării, pentru că nu este decizia judecății”, a declarat ministrul Infrastructurii, Andrei Spânu.

Amintim că, potrivit autorităților, clienții păgubași vor fi ajutați să-și recupereze banii. În acest sens, parlamentarii Radu Marian și Sergiu Lazarencu au înregistrat o inițiativă legislativă, potrivit căreia cetățenii se vor număra printre primii creditori ai companiilor aeriene, cărora li se vor întoarce banii pentru serviciile neîndeplinite.

Decizia de a schimba legea vine după ce peste 28000 de oameni au cumpărat circa 75000 de bilete de zbor, în valoare de 9 milioane de euro, dar zborurile nu au mai avut loc, iar sumele nu au fost returnate.

Articole asemănătoare

Back to top button