fbpx

Baloane cu bani, hrană și manifeste, lansate la hotarul dintre cele două Corei. De ce autoritățile de la Seul vor să interzică această practică?

De mai mulți ani, sud-coreenii lansează baloane imense, transparente, la hotarul Coreei de Nord. De ele sunt agățate produse de consum curent, bani și mesaje informative.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Autoritățile de la Seul, însă, intenționează să interzică practica. Asta după ce relațiile dintre cele două Corei au devenit mai tensionate, inclusiv din cauza că regimul de la Phenian e nemulțumit de acest obicei, prin intermediul căruia sunt aduse critici liderilor nord-coreeni.

Potrivit BBC, de cele mai multe ori, baloanele sunt lansate de cei care au reușit să evadeze din Coreea de Nord și vor să le spună adevărul oamenilor care au rămas acolo. Aceștia, însă, au fost numiți „gunoaie umane” de guvernul autoritar.

Deoarece nordul a amenințat că va întrerupe orice legături cu sudul, responsabilii de la Seul își propun să impună restricții pentru asemenea acțiuni, motivându-și intenția și prin faptul mai multe dintre baloanele lansate nu ajung dincolo de hotar. Argumentul, însă, nu este convingător pentru cei care își doresc să elibereze Coreea de Nord de dictatură. Ei au comandat recent un milion de baloane pentru evenimentele care urmează să se desfășoare.

Articole asemănătoare

Back to top button