fbpx

„Autoritățile vor aplica măsuri legitime de răspuns”. Reacție oficială după ce o jurnalistă din Chișinău a primit interdicție de intrare în regiunea transnistreană

Biroul Politici de Reintegrare a emis o reacție oficială în urma anunțului făcut de jurnalista Elena Covalenco, care a dezvăluit că i s-a interzis accesul în regiunea transnistreană pentru o perioadă de 3 ani.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit Biroului Politici de Reintegrare, această acțiune regretabilă demonstrează cu claritate că Tiraspolul urmărește o altă agendă decât cea declarată public, aducând procesul de negocieri într-un impas. De asemenea, măsurile întreprinse de autoritățile neconstituționale periclitează eforturile Chișinăului și ale partenerilor săi externi de a găsi o soluție pașnică și durabilă pentru dosarul transnistrean.

Biroul Politici de Reintegrare a subliniat că practicile abuzive ale Tiraspolului față de reprezentanții presei și ai societății civile, îngrădirea constantă a libertății de circulație și alte încălcări brutale ale drepturilor omului în regiune nu mai pot fi tolerate.

„În consecință, autoritățile constituționale ale Republicii Moldova vor aplica măsuri legitime de răspuns, menite să descurajeze astfel de acțiuni.”, se arată în mesaj.

Fotoreporterul Elena Covalenco a primit interdicție de intrare în regiunea transnistreană în timp ce se îndrepta către un meci programat să aibă loc în acea seară la Stadionul Sheriff din Tiraspol. Pe documentul emis de așa-zisul Minister al Securității din stânga Nistrului se menționează că jurnalista este „cetățean străin”.

„Tocmai am fost înștiințată de către forțele separatiste de la Tiraspol că am interdicție de intrare într-o regiune a țării mele. Pur și simplu mergeam la meci. Mulțumim autorităților constituționale ca au făcut tot posibilul ca meciul de azi să aibă loc pe un teritoriu unde securitatea ta depinde de voința unui regim ilegal” – a scris jurnalista Elena Covalenco pe o rețea de socializare, după ce i-a fost înmânat un document emis de autoritățile separatiste.

Articole asemănătoare

Back to top button