fbpx

Autoritățile dau asigurări că Summitul CPE va fi organizat la cele mai înalte standarte de securitate

Guvernul Republicii Moldova asigură că Summitul CPE va fi organizat la cele mai înalte standarde de securitate. Potrivit purtătorului de cuvânt al executivului, Daniel Vodă, Republica Moldova „colaborează îndeaproape cu partenerii săi din Uniunea Europeană și din alte state participante” pentru a asigura acest lucru.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Vodă a subliniat că țara are capacitatea de a organiza la cel mai înalt nivel acest eveniment internațional în ceea ce privește securitatea. El a respins suspiciunile legate de siguranță și securitate invocate anterior în contextul Adunării „Moldova Europeană”, menționând că instituțiile statului își îndeplinesc cu profesionalism responsabilitățile și că acuzațiile de proteste plătite nu s-au materializat.

„Instituțiile statului știu să-și facă bine jobul. Efortul de securitate este coordonat de autoritățile din R. Moldova. Iar cooperarea strânsă cu alte servicii, preluarea de experiență și expertiză este un proces firesc, lucru care se întâmplă deja”, a menționat Daniel Vodă.

Precizăm că cea de-a doua reuniune a Comunității Politice Europene va avea loc pe 1 iunie 2023 la Chișinău, în premieră o țară non-UE găzduind astfel de eveniment. Sunt așteptați aproximativ 50 de președinți și șefi de guverne, precum și lideri ai Uniunii Europene.

Articole asemănătoare

Back to top button