fbpx

Audit electoral 2021 | Apartament prin cesiune și mașină nedeclarată, înregistrată pe numele cumnatului. Averea deținută de Vasile Costiuc

Apartament deținut prin contract de cesiune și automobil înregistrat pe numele cumnatului – aceasta este o parte din averea deținută de Vasile Costiuc, liderul Partidului Democrația Acasă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Politicianul a semnat declarația depusă la Comisia Electorală Centrală pe 16 mai. Documentul se referă la perioada ianuarie 2019 – decembrie 2020.

Conform documentului, politicianul nu a avut venituri salariale în intervalul de referință. Între timp, venitul soției sale, care activează la o grădiniță, a depășit 230.000 de lei.

Pretendentul la fotoliul de parlamentar declară că deține un teren agricol cu suprafața de 0,2426 de hectare. Valoarea menționată este de 5800 de lei, iar anul dobândirii – 2009.

Deși nu a avut venituri salariale, din 2020 Costiuc deține un apartament de 61,5 de metri pătrați, dobândit prin contract de cesiune. Valoarea imobilului, indicată în declarație, este de 34.500 de euro.

În declarație nu sunt indicate conturi bancare și vehicule. Chiar și așa, Costiuc recunoaște că deține un automobil, însă acesta este înregistrat pe numele cumnatului. În cadrul dezbaterilor electorale de la TV8, el a precizat că are amendă pe care nu a plătit-o și nici nu intenționează să o facă. Conform lui, dacă va trece automobilul în proprietatea sa, acesta va fi vândut pentru a acoperi sancțiunea pe care politicianul o consideră ilegală.

Actualmente, liderul formațiunii conduce automobilul în baza unui contract de comodat. El afirmă că a contestat amenda și că după ce se va clarifica situația, vehiculul ar urma să fie din nou înregistrat pe numele său.

 

 

📣 „Electorala 2021” reprezintă o rubrică în care sunt publicate informații de prezentare a concurenților electorali la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, ideile lor, mesajele de campanie ce pot fi expediate de echipele concurenților electorali.  

Articole asemănătoare

Back to top button