fbpx

Au vorbit despre lecții învățate, viitor și recunoaștere internațională. Mesajele lui Dodon, Chicu și Greceanîi de Ziua Independenței

Președintele, premierul și speakerul au adresat mesajele tradiționale de Ziua Independenței. Aceștia au vorbit despre viitor, alegeri libere, lecții învățate și recunoaștere internațională a țării noastre.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Igor Dodon precizează în mesajul său că „pentru prima oară în ultimii 100 de ani Moldova se bucură de cea mai largă recunoaștere internațională, devenind membru în organizațiile mondiale și europene, stabilind relații politico-diplomatice cu 186 de state, aderând la multiple convenții și tratate internaționale”

„În anii de independență, toți am cunoscut schimbări semnificative în toate sferele vieții noastre. Au fost realizate numeroase reforme, statul nostru a devenit mai deschis proceselor care au loc în lume, iar clasa politica înțelege mai bine problemele și perspectivele țării noastre.


Indiscutabil, bogăția unui stat este potențialul uman, capacitatea națiunii de a fi competitivă. Or, măreția Republicii Moldova constă în oamenii ei harnici și talentați. În calitate de președinte al țării sunt mândru de realizările cetățenilor noștri: de sportivi și interpreți, de studenți și elevi, care ne reprezintă cu cinste țara în toată lumea.

Totodată, este de datoria noastră să învățăm de la înaintași, să ne mândrim cu marile personalități, domnitori și poeți ai Moldovei istorice, dar și cu personalități ale timpurilor actuale care contribuie plenar la dezvoltarea culturii naționale, dar și în general la prosperarea țării noastre”, a declarat Dodon.

Premierul Ion Chicu consideră că sărbătoarea de astăzi este ocazia perfectă de a oferi copiilor o lecție de istorie și patriotism., dar un prilej de a sensibiliza generația tânără despre sacrificiile predecesorilor, care își doreau să construiască o țară mai bună.

„Cu toții ne dorim o țară prosperă și sigură, în care să ne bucurăm de condiții confortabile, de o infrastructură bună, de educație de calitate și de un sistem de sănătate dezvoltat. Putem atinge acest obiectiv împreună, manifestând voință, solidaritate și curaj.

29 de ani de independență este deja o realizare, este o filă importantă în biografia fiecărui cetățean și este o filă din istoria țării. Ne dorim să păstrăm și să promovăm valorile noastre naționale și tot ceea ce am obținut până acum. Sunt sigur că vom reuși!

Ziua Independenței este ziua în care ne amintim că puterea noastră este în unitate. Să uităm de diferențe și să ne unim eforturile pentru ca împreună să muncim pentru prosperarea și independența țării noastre”, se arată în mesajul prim-ministrului.  

La rândul său, președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, susține că cei 29 de ani de la semnarea Declarației care ne-a făurit viitorul au demonstrat că independența are un preț și că ea trebuie apărată zilnic, prin muncă și dragoste pentru țară.

„În această zi omagiem votul din 27 august 1991, al celor 280 de deputați care au adoptat Declarația de Independență. Actul lor de curaj ne-a oferit șansa istorică de a ne regăsi identitatea, de a pune bazele statului independent Republica Moldova și de a crea oportunități pentru dezvoltarea țării, în conformitate cu viziunile și aspirațiile proprii ale poporului nostru. (…)

Obiectivul de edificare a unei țări prospere, care are cetățeni fericiți și mândri de statul lor devine mai dificil în condițiile crizei pandemiei globale. Însă determinarea noastră de a munci necontenit, umăr la umăr, pentru țară și pentru oameni, încrederea și susținerea cetățenilor ne oferă optimism, curaj și putere în acest proces de maximă responsabilitate. (…)

Sunt sigură că vom ieși învingători din această încercare și vom realiza cu succes toate inițiativele frumoase pe care le implementăm pentru dezvoltarea țării și pentru creșterea bunăstării cetățenilor. Avem o singură țară, Republica Moldova. Toate gândurile și preocupările noastre sunt pentru ea și pentru oamenii ei”, și-a încheiat mesajul șefa Legislativului.

Articole asemănătoare

Back to top button